2017-01-23 16:39


500.000 de euro arși la BCR Prahova

 |  21:00
500.000 de euro arși la BCR Prahova

Aproape jumătate de milion de euro a dispărut din sediul central al BCR Prahova, incendiat de o angajată cercetată pentru delapidarea sumei de 150.000 de euro. Autorităţile urmează să continue cercetările pentru a stabili exact câţi bani au ars în incendiu şi care a fost suma furată de cei doi salariaţi ai instituţiei bancare.

În urma incendiului din sediul central al BCR Prahova, din 30 noiembrie, ar fi fost distruse, potrivit primelor informaţii, o serie de documente, precum şi o sumă importantă de valută, suma comunicată iniţial fiind de 150.000 de euro. Cercetările efectuate au dovedit, însă, că nu există probe care să ateste arderea bancnotelor, nefiind găsite urme de bani arşi total sau parţial. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, procurorii ploieşteni au început urmărirea penală împotriva unei angajate a BCR Prahova, aceasta fiind acuzată de distrugere calificată şi delapidare.

Potrivit probatoriului administrat, în data de 30 noiembrie, femeia a intrat, fără a avea autorizaţie, în camera tezaurului din sediul BCR situat în centrul Ploieştiului, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei se vede o flacără. În timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului, anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro fiecare, acestea nefiind găsite nici arse total nici parţial, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii. Angajata BCR Prahova a fost reţinută joi, dar i s-a făcut rău şi a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, Alina Comăniţă, a declarat că femeia, Carmen Nicoleta Dănilă (40 de ani), s-a prevalat joi, atunci când a fost reţinută, de dreptul de a nu face declaraţii, iar vineri a refuzat, din nou, să facă vreo declaraţie în faţa procurorului care s-a deplasat la spitalul unde angajata BCR este internată.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova remis vineri presei, Carmen Nicoleta Dănilă, care era angajată în funcţia de supervizor la unitatea bancară din Ploieşti, a acţionat cu ajutorul unui complice, respectiv al unui bărbat care este coordonator centru procesare la aceeaşi societate. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că cei doi au pătruns în incinta camerei tezaurului aparţinând BCR şi au sustras suma de 150.000 de euro, iar apoi femeia a revenit în incintă în aceeaşi zi, incendiind locul unde erau depozitate valutele, pentru a ascunde comiterea faptei. Angajata a intrat în locaţia respectivă fără să fi avut autorizaţie. Complicele acesteia este cercetat în stare de libertate.

TEXT FOTO

Angajata BCR a intrat în depozitul cu bani și i-a dat foc


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18

TAGURI: bcr prahova, euro, autoritatiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image