2017-01-23 04:42


500 de kilograme de cocaină din Bolivia disimulată în scânduri pentru România, exportată în parchet pentru Olanda şi Germania

 |  19:43
500 de kilograme de cocaină din Bolivia disimulată în scânduri pentru România, exportată în parchet pentru Olanda şi Germania
O reţea de traficanţi de droguri afost anihilată de poliţiştii români în colaborare cu ofiţerii DEA. Drogurile,în cantitate de 150 de kilograme şi cu o valoare de peste 10 milioane de euro,veneau din Bolivia disimulate în scânduri din lemn şi aveau destinaţia Olandaşi Germania.

Ieri au fost reţinuţi sub acuzaţia detrafic de droguri de mare risc Romeo Sebastian Anghel, zis Sorin, de 30 de ani,şi Moreno Ibon Alvarez, 36 de ani, cetăţean spaniol. Cu ocazia cercetărilorefectuate în cauză s-a stabilit că indivizii fac parte dintr-un grupinfracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri, care au adus înRomânia, prin portul Constanţa, cantitatea de 500 kilograme de cocaină disimulatăîn mărfuri expediate în containere.

Moreno, cunoscut cu legături în lumeacartelurilor producătoare de droguri, l-a cooptat în afacere pe un individ dinBuzău datorită priceperii lui de a disimula drogurile. Apoi au identificat ofirmă din Săpânţa judeţul Maramureş, condusă de G. Nelu, prin care să efectuezeimporturile de “material lemnos”. Aici drogurile erau încărcate într-un tir condus de un cetăţeancroat, A. Marijan şi luau drumul Olandei şi Germaniei.

La data de 14 decembrie 2010, înportul Santa Cruz-Bolivia a fost încărcat un container cu parchet din lemn, îngreutate de 14.900 kg, valoarea mărfii fiind de aproximativ 12.000 dolari. Încontinuare, containerul a urmat traseul Chile (port Arica) – Mexic (portManzanillo) – Spania (port Valencia) – Malta, ajungând în portul Constanţa –România, la data de 24 martie 2011. Aici, containerul a fost descărcat şitransportat la Săpânţa. De la preluarea acestuia şi până la destinaţietransportul a fost monitorizat de ofiţerii SRI. Marfa a ajuns la destinaţie pe29 martie, când procurorii, Poliţia de Frontieră şi ofiţerii din cadrulDirecţiei de Combatere a Crimei Organizate le-au făcut o vizită. La efectuareacontrolului fizic total asupra conţinutului containerului, s-au găsit 19 paleţicu scânduri din lemn, în fiecare scândură fiind practicate câte patrucompartimente special amenajate în care se afla câte un pachet conţinând cantitatea de circa 400grame cocaină. În total peste 150 kilograme de cocaină cu puritatea 99%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639241-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image