2017-01-19 13:16

EVENIMENT


600.000 de pastile de metadonă, cumpărate de Poliţie

 |  19:14
600.000 de pastile de metadonă, cumpărate de Poliţie

Inspectoratul General al Poliţiei Române a achiziţionat medicamente pentru tratamentul antidoping în valoare de peste două miliarde de lei vechi. Produsele farmaceutice cu regim special au intrat în folosinţa Agenţiei Naţionale Antidrog, ele urmând ca, timp de doi ani, să fie utilizate în cazul pacienţilor aflaţi în evidenţele medicale.

La data de 13 aprilie, Poliţia Română a organizat o licitaţie deschisă în vederea achiziţionării acestor medicamente. La licitaţie s-au înscris doi ofertanţi, iar în urma deliberărilor, a fost admisă oferta depusă de către societatea Polisano SRL, cu sediul în Sibiu. Această firmă va distribui 600.000 de comprimate de metadonă.

Pacienţii aflaţi în atenţia ANA beneficiază, în timpul tratamentului, de administrarea unor doze de metadonă, care substituie nevoia de stupefiante a organismului, astfel încât acesta să nu intre în sevraj. Potrivit specialiştilor, dozele administrate la o persoană adultă, aflată în stare avansată din punctul de vedere al asimilării de substanţe psihotrope, sunt, la început, aproape egale cu drogurile consumate de aceasta, urmând ca pe perioada efectuării tratamentului doza administrată să fie din ce în ce mai mică, până la eliminarea ei. IGPR intenţionează să mai achiziţioneze încă 440.000 de comprimate de metadonă în cantitate de 5 miligrame şi alte 317.000 de comprimate în cantitate de 20 de miligrame.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image