2016-12-10 09:15

EVENIMENT


75% din pensiile militare cresc. Gabriel Oprea este convins că pensionarii militari au fost manipulaţi şi dezinformaţi

 |  20:11
75% din pensiile militare cresc. Gabriel Oprea este convins că pensionarii militari au fost manipulaţi şi dezinformaţi

MinisterulApărării Naţionale a postat pe site-ul instituţiei situaţia recalculăriipensiilor militare, pe baza adeverinţelor de venit, până ieri, din care reiesecă numărul dosarelor procesate este de 25.798, iar în 18.293 din cazuripensiile cresc.

Dincele 3.272 de dosare ale pensionarilor cu carieră militară completă, toatepensiile de până în 3.000 de lei cresc, adică pentru 1.913 pensionari militari,iar în cazul pensiilor peste 3.000 lei, pentru 717 cresc, iar 642 scad. Încazul pensionarilor cu carieră militară incompletă, din totalul de 22.526 dedosare analizate, din cele 19.262 de pensii sub 3.000 de lei, în cazul a 15.104este vorba despre o majorare, iar pentru 4.158 despre o reducere. De asemenea,potrivit sursei citate, din cele 3.264 de pensii peste 3.000 de lei, dincategoria pensionarilor cu carieră militară incompletă, 559 pensii vor fi majorate,iar 2.705 scad.

Potrivittabelelor publicate pe site-ul MApN, cea mai mare reducere de pensie militarăeste de 10.179 lei, în cazul unui comandor cu stagiu incomplet, iar cea maimare creştere, la stagiu complet, este de 3.193 de lei, reiese din situaţiarecalculării pensiilor militare pe baza adeverinţelor de venit, postatămiercuri pe site-ul MApN.

Telverde pentrulămuriri

MinistrulGabriel Oprea a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, publicarea pesite-ul instituţiei a situaţiei recalculării pensiilor militare, precum şifaptul că pensionarii militari au la dispoziţie un număr de telefon la care potsuna gratuit pentru a afla detalii despre acest proces şi despre propriuldosar. "Vreau să vă anunţ că începând de astăzi MApN publică pe pagina sade internet absolut toate pensiile rezultate până acum în urma procesului derecalculare", a spus Oprea, adăugând că această bază de date va fiactualizată săptămânal cu cele aproximativ o mie de dosare care sunt procesateîn fiecare zi. Ministrul a dat asigurări că toate informaţiile vor fidisponibile publicului larg. "Pensionarii militari au la dispoziţie şi unnumăr de telefon ce poate fi apelat gratuit din reţeaua Romtelecom, de lunipână vineri, de la ora 8.00 la 20.00. Numărul de telefon este 0800.808.880 şieste deservit de mai mulţi operatori", a spus Gabriel Oprea.

Pensionarii cu dosareneprocesate vor primi bani retroactiv

Ministrulapărării a anunţat că pensionarii militari ale căror dosare nu au fostprocesate încă şi ale căror pensii au fost calculate pe baza salariului mediubrut pe economie, vor primi retroactiv sumele ce li se cuvin. "Pensionarilormilitari ale căror dosare nu au fost încă procesate şi care, potrivit legii, auprimit o pensie recalculată la nivelul salariului mediu pe economie, letransmit să aibă încredere că vor primi retroactiv pensiile care li se cuvin dela 1 ianuarie anul acesta", a spus Oprea. "Chiar şi în cazurileparticulare în care anumite perioade din carieră nu au fost identificate înarhive, procesul de completare a informaţiilor va continua până când va fisoluţionat şi ultimul dosar", a mai spus ministrul. Oprea a adăugat că, pemăsură ce se derulează activitatea de recalculare a dosarelor încă neprocesate,continuă şi completarea datelor care lipsesc pentru aceste situaţiiparticulare. "Pe măsură ce acestea vor fi identificate, vor fi emise noidecizii, iar militarii îşi vor primi absolut toate drepturile care li se cuvin,potrivit legii", a spus el. Gabriel Oprea i-a rugat pe pensionariimilitari care nu au depus încă cereri de recalculare să meargă la centrelemilitare de care aparţin şi să completeze formularul prin care solicităeliberarea adeverinţelor de venit.

Ministrula amintit că procesul de recalculare a pensiilor a început în urmă cu 5 luni,dar a precizat că ministerul nu a avut la început un flux suficient de ridicatde solicitări, majoritatea solicitărilor venind în lunile noiembrie şidecembrie. În aceste condiţii, a explicat Oprea, procesul de recalculare nu s-aputut încheia la 1 ianuarie 2011. "Se ştie foarte bine că acest lucru s-aîntâmplat şi foarte mulţi pensionari au fost manipulaţi să acţioneze împotrivapropriului interes, chiar de către aceia care ar fi trebuit să le aperedrepturile", a spus ministrul.

Opreaa explicat şi o parte din dificultăţile procesului de recalculare."Identificarea informaţiei în mii de arhive, căutând date vechi de peste60 de ani reprezintă o muncă extrem de dificilă. Unele registre sunt completatecu creionul şi au fost scrise ilizibil. Altele s-au deteriorat în timp sau aufost depozitate în condiţii improprii", a spus Oprea, care a dorit să-iasigure pe pensionarii militari că îşi vor primi retroactiv absolut toatedrepturile ce li se cuvin, de la 1 ianuarie 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MILITARU
20 Ian 2011

O palma pe obrazul gros al celor din conducerea SCMD, data de cei de la MApN care au demonstrat cu tabelele postate pe net ca au avut dreptate cand au spus ca marea parte a pensiilor militare vor creste. Dogaru si Pricina ar trebui sa-si dea demisia.
EUNUCUL
20 Ian 2011

sa le fie rusine lui dogaru, pricina & company. la ce pensii a avut curajul oprea sa afiseze, cel putin astia doi ar trebui sa nu se mai arate la fata pe strada, nu numai la televizor. demagogi comunisti. daca fac miting de ziua unirii ma duc sa ii scuip in fata pe amandoi. pensia va fi tot mare dupa recalcularea corecta. faptul ca nu au completat nu stiu ce hartii pana la aceasta data nu inseamna ca le-a taiat pensia nesimtita. vor lua si restantele cat de curand.
SOSO
20 Ian 2011

Ce-or zice pensionarii care au cotizat pana acum la asociatia condusa de Dogaru cand au vazut ca aveau sansa sa li se maresca pensia? Probabil ca au un nod in gat acum.
GIORGIO
21 Ian 2011

Am citit in alta parte ca acum Dogaru instiga pensionarii militari care au primit pensiile marite in urma recalcularii sa depuna contestatie si sa atace temeiul legal in baza caruia s-au recalculat pensiile!!!! Va vine sa credeti?! Este de-a dreptul nebun!!
JUNIOR
21 Ian 2011

S-au adeverit si unele zvonuri cum ca acest sindicat nu reprezinta interesele membrilor acestuia. Dogaru minte cu nerusinare. In acest sindicat sunt inscrisi cei care nu au fost primiti in ANCMRR. Sunt fosti politruci, activisti si secretari de partid gen Dogaru, Pricina, uitati-va la fetele lor, ce grasi si bine traiti sunt.
BUBIKO
21 Ian 2011

Oprea are dreptate aici. Pensiile militare invrajbeste nu numai politicienii ci si clasele sociale. dogaru si pricina sunt niste dobitoci. daca s-a promis ca se vor da inapoi restantele, acumulate tot din cauza lor, ce vor sa mai faca acum sindicalistii? demonstratii ca u pensiile prea mari? hai s-o vedem si pe asta!
CRISTACHE
21 Ian 2011

Dogaru primea dupa legea veche 3200 de lei in mana, iar dupa legea noua doar 1400 de lei. Ceea ce omite in mod intentionat sa ne spuna domnul Dogaru este faptul ca are 5 ani lipsa din activitatea completa si nu a depus cererea de recalculare a pensiei, motiv pentru care astia i-au calculat-o la valoarea salariului mediu. Daca ar fi completat si depus aceasta cerere ar fi avut probabil vreo 2500 de lei fara cei 5 ani lipsa si vreo 3000 cu vechimea completa, deci aproape aceeasi pensie
ANDREI77
22 Ian 2011

Mircea Dogaru este unul dintre absolventii de istorie din vremea epocii comunismului care s-a bucurat de apreciere in acele vremuri si a reusit sa reziste in vremurile actuale datorita demagogiei pe care o preda cu vitute naivilor afiliati SCMD-ului. Sunt vremuri tulburi adica momente favorabile pentru oportunisti gen Dogaru, iar acest sindicat contestat vehement de ANCMRR intrucat arunca o pata de noroi asupra veritabililor purtatori ai hainei militare, constituie scutul perfect de a actiona in
PANI HACITIN
11 Mar 2011

Daca militarii sunt privilegiati,tu de ce nu mergi la armata? Nu te opreste nimeni! Fa-o repede si peste 30 de ani vei primi si tu o pensie nesimtita! Activitatile sunt facultative! N-ai treaba cu instructia, cu poligoanele, cu aplicatiile, cu tragerile pe timp de noapte, uneori la -15grade sau pe ploi mocanesti de toamna! Ai dreptul la vacante, de cate 6 luni, in Afganistan, Irak, Somalia, Bosnia, Albania-''ALL INCLUSIVE", totul moaca, ba chiar esti si platit!. Pentru distractie, adrenalina,divertisment, in unele din aceste pachete de vacanta intra cate un glonte sau o schija, o mina antipersonal, o incarcatura exploziva artizanala...un sicriu de plumb, avansare in grad, onoruri militare, sobor de preoti ! Daca tu, din diverse motive, nu mai poti intra in sistemul militar, fa-i chiar cu forta un bine copilului tau(el e minor si nu-si da seama ce bine vrei sa-i faci) si trimite-l, la 14 ani, la un liceu militar, iti sugerez Cimpulung Moldovenesc! Patru ani tu nu vei avea nicio grija .....STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA .....AMARA......Inrest numai de bine ...
PANI HACITIN
11 Mar 2011

Domnule, care nu mai poti de grija noastra, a militarilor, stii dumneata ca din 2004 noi astia pe care ne musti de acele locuri nevazute de soare, nu am primit nici o indexare? Eu am iesit la pensie cu dupa 24 de ani de serviciu militar. Ti se pare mult? Iar daca vei tine cont de faptul ca in meseria mea se greseste de 2 ori, una cand i ti alegi meseria, iar a doua cand te conduc rudele si colegii pe ultimul drum. Ti se pare mult? De ani de zile asteptam promisa recalculare si, in loc de recalculare primim promisiuni si vorbe goale. Daca un subofiter sau maistru militar primeste cca. 10-11 milioane lei vechi salariu, cat crezi dumneate ca este valoare pensiei? Inainte sa mai bati campii te rog documenteaza-te pentru ca nu toata armata are grade de generali. Exista chiar si soldati.
PANI HACITIN
11 Mar 2011

Plecand de la o premiza politico-populista a guvernului boc – pensiile militare se intemeiaza pe principiul contributivitatii, ceea ce poate fi valabil strict pentru perioada actualei guvernari… dar e fals, pentru ca oriunde in lume, alocatia militara dupa trecerea in rezerva se face pe principiul ierarhiei si autoritatii functiilor si gradelor militare – doar la basescu un plutonier poate fi egal cu un colonel si cu pensie mai mare decat un maior comandant de batalion in misiune in Afganistan…
PANI HACITIN
11 Mar 2011

Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului român. Adica la transformarea acesteia intr-un fel de SRL in care statul e actionar majoritar. Actiunea este coordonata de clasa politica româneasca. Metodele folosite sunt dintre cele mai perverse: - anularea bazei de selectie prin reducerea atractivitatii profesiei militare; - reducerea fondurilor pentru solde; - inducerea, in fata opiniei publice, a faptului ca militarii au salarii si pensii nemeritate; - crearea impresiei ca Armata este o componenta inactiva a societatii românesti; - amânarea dotarilor elementare; - numirea unor responsabili civili la conducerea MApN fara personalitate, incapabili a se implica in rezolvarea problemelor ministerului. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare? Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe când clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramânea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decât cele politicianiste: punerea mâinii pe putere si cam atât. Mijlocul utilizat este mass media, in general obedienta la chemarile imperioase ale politicului. Aceasta, datorita santajului la care sunt supusi patronii din presa. In loc de concluzie: Numarul mare de postari ale comentatorilor de pe diferite site-uri ale principalelor cotidiene si agentii de presa atesta faptul ca Armata se afla in centrul unor comentarii negative. Finalul acestui demers va fi anularea legilor care guverneaza sistemul militar, personalului acestuia rezervânduindu-i-se o pozitie similara unui functionar public.
PANI HACITIN
11 Mar 2011

Dupa cate cunoastem , oamenii din sistemul de aparare si siguranta nationala , prin statut , sunt privati de mai multe drepturi si libertati in timp ce marea majoritate a populatiei care produce valori contra plata nu are asemenea restrictii , inclusiv ziaristii si politicienii , mai ales acestia din urma. Ca atare ar trebui sa existe un sistem compensatoriu , legal , bazat pe principiul : te lipsesc de anumite drepturi si libertati in timpul activitatii , te compensez cu drepturi sau privilegii

Adauga un comentariu

Random image