2019-02-19 23:12


A murit ministrul de Interne al lui CEAUȘESCU, celebru pentru expresia „Am fost un dobitoc!”. Cine a fost Tudor POSTELNICU

 |  18:10
A murit ministrul de Interne al lui CEAUȘESCU, celebru pentru expresia „Am fost un dobitoc!”. Cine a fost Tudor POSTELNICU

Tudor Postelnicu, fostul şef al Securităţii în timpul regimului comunist şi ministru de Interne în decembrie 1989, a murit, la vârsta de 85 de ani, informează News.ro. Decesul a fost confirmat, pentru Digi24, de soţia lui Postelnicu.

Tudor Postelnicu a făcut parte din Comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului din anul 1977, fiind numit apoi şeful Departamentului Securităţii Statului. Numele lui este legat de urmărirea şi persecutarea mai multor disidenţi, printre care scriitorii Paul Goma, Ion Caraion, Gheorghe Ursu şi alţii.

În anul 1987, devine ministru de Interne şi membru al Comitetului Central al PCR, fiind în funcţie la momentul Revoluţiei din decembrie 1989. Este arestat de revoluţionari. În februarie 1990, a fost judecat de Tribunalul Militar, în cadrul lotului "CPEx" în "procesul celor patru", în care au fost judecaţi şi Emil Bobu, Manea Mănescu şi Ion Dincă. Tudor Postelnicu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, confiscarea averii şi privarea de unele drepturi civile. În urma recursului, i s-a schimbat încadrarea de la genocid la omor deosebit de grav, şi a rămas să execute 14 ani de închisoare, din care a făcut şapte. În timpul uneia din şedinţele publice ale procesului şi-a justificat deciziile şi acţiunile rostind celebra frază: ”Am fost un dobitoc!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-13

TAGURI: tudor postelnicu, ministru de interne, sef al securitatii, ceausescu, am fost un dobitoc, a murit, pcr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
12 Aug 2017

daca tudor post-mortem ar da in lazarita,si ar fi si onest, ar recunoaste ca Jmecheria cu dobitoc a fost doar o smecherie ieftina, insasi varsta sa -cand a murit-dovedeste ca n-a fost dobitoc chiar deloc, a trait bine(cea ce da -in cea mai mare parte - si durata vietii) , insasi faptul ca pentru "omor deosebit de grav' a servit doar 7 ani, dovedeste acelasi lucru, plus un altul, ca "tovarosii" nu l-au lasat de izbeliste, in loc sa fi fost executat a fost condamnat(cica!) , ba pe viata, ba la 14 ani, si pana la urma a facut 7. Altii-din aceiasi categorie au servit doar 3-4 ani, IAR CEI MAI MULTI nu au facut o zi de puscarie, dimpotriva, prin lacheii, amicii, odraslele si ginerii lor, conduc Romania de azi! ...O conduc pe acelasi drum pe care se duce acest postelnicu!
ROMANIA TREZESTE-TE
14 Aug 2017

Tiberiu Bica Postelnicu, nepotul fostului ministru de interne Tudor Postelnicu, decedat sâmbătă este unul din miliardarii României. El este cunoscut printre altele pentru tranzacţia din 2005 prin care a vândut peste 10% din acţiunile societăţii de asigurare Asirom fondului american de investiţii QVT Fund. Suma încasată atunci de acesta pentru pachetul vândut a fost de aproximativ 9,5 milioane de euro. El a deţinut, prin intermediul firmei Total Distribution Group SRL, activitatea de distribuţie a ţigărilor produse de Societatea Naţională a Tutunului Românesc, iar în prezent are afaceri în distribuţia de băuturi alcoolice şi în domeniul auto. Omul de afaceri are acţiuni în grupul de firme IATSA, societate desprinsă din Dacia Piteşti. Omul de afaceri este partener de afaceri şi cu fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, se scria anii trecuţi în surse media. Tiberiu Bica Postelnicu are o avere estimată la peste 50 de milioane de dolari si este asociat in nu mai putin de 35 de companii din Romania. Are opt procente din actiuniile Romanian International Bank. A fost asociat cu magnatul Ioan Niculae, la Asirom, dar si-a vandut cota de zece la suta. Impreuna au detinut, prin Total Distribution Group SRL si activitatea de distributie a tigarilor produse de Societatea Nationala a Tutunului Romanesc. Mai e si distribuitor de bauturi alcoolice si, de asemenea, actionar in IATSA, firma desprinsa din Dacia Pitesti.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...