2019-02-22 13:11


A fost nevoie de campaniile de presă. La nouă luni după ce şi-a legat copilul cu lanţuri, Florin Oancea a fost arestat

 |  19:55

Tatălcopilului abandonat pe o stradă din Capitală în luna ianuarie a acestui an afost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis,ieri, recursul procurorilor împotriva deciziei Judecătoriei prin care FlorinOancea era lăsat liber.

Magistraţiiau decis ca Oancea să fie arestat preventiv pentru 29 de zile în raport defaptele comise asupra copilului său, el urmând să fie preluat de poliţie.Avocatul acuzatului le-a spus judecătorilor Tribunalului Bucureşti că poliţianu a demarat o anchetă în acest caz decât după "mai bine de opt luni de laproducerea incidentului", motiv pentru care bărbatul trebuie cercetat înlibertate.

Întrebatde către instanţă de ce îşi ţinea copilul legat cu lanţul, Florin Oancea le-apovestit magistraţilor că l-a luat pe micuţ în Dubai, unde l-a dat la o şcoalăca să înveţe limba engleză, dar acesta nu s-a putut acomoda şi ameninţa că seîntoarce în România. Astfel, pentru a-şi împiedica băiatul să sară de la etajul11 al clădirii în care locuiau, Oancea l-a legat cu lanţul.

JudecătoriaSectorului 5 a decis, în 2 octombrie, că Oancea Florin poate fi cercetat înlibertate, respingând astfel propunerea procurorilor bucureşteni de arestare aacestuia. În schimb, instanţa a decis la acel moment să-l oblige pe Oancea sănu părăsească localitatea de domiciliu, lucru contestat de anchetatori.

FlorinOancea, căsătorit cu o stewardesă şi care locuieşte în Dubai, s-a întors cufiul său în România, pe care l-a abandonat pe un câmp în luna ianuarie,întrucât nu mai avea timp să-l ducă bunicilor şi risca să piardă avionul cătrecasă, conform motivării instanţei de a-l cerceta în libertate.

Potrivitmotivării judecătorilor, bărbatul a recunoscut că îl ţinea pe copil legat,"iniţial cu o sfoară, apoi cu un lanţ" şi că îi lăsa micuţuluimâncare lângă locul unde era legat, pentru a se hrăni singur câtă vreme el şisoţia sa erau plecaţi. "Potrivit afirmaţiilor inculpatului, din lunadecembrie 2009 şi până la 13 ianuarie, în timp ce locuiau în Dubai, l-a ţinutpe copil legat de picior, iniţial cu o sfoară, iar apoi cu un lanţ, lăsându-imâncare în apropiere, pentru a se hrăni singur în timpul cât inculpatul şisoţia sa erau plecaţi la serviciu", nota magistratul, în motivareadeciziei sale. Cu toate acestea, instanţa a considerat că lăsarea sa înlibertate nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, iar poliţia nu acontinuat cercetările după găsirea micuţului, în 13 ianuarie 2010, la ora 3.15.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...