2017-01-21 00:11

EVENIMENT


A fost prins asasinul călugărului Artiom

 |  21:00
A fost prins asasinul călugărului Artiom

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au identificat pe Simion Ivan, din Ghindăreşti, judeţul Constanţa, ca fiind autorul oribilei crime comise sâmbătă, când pe raza comunei a fost descoperit cadavrul decapitat al călugărului Alexe Artiom.

Cadavrul era ambalat într-un sac legat cu sârmă, iar mâinile şi picioarele erau legate. Autopsia efectuată ulterior de medicii legişti a stabilit că moartea victimei a fost una extrem de violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi de craniu.

După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că victima, Alexe Artiom, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi aflată pe raza judeţului Tulcea. Acesta venea când şi când acasă, pentru perioade relativ scurte de timp, la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti, judeţul Constanţa. Conform datelor obţinute de anchetatori, Artiom se afla în Ghindăreşti de trei luni şi îşi câştiga existenţa lucrând cu ziua pe la gospodarii din comună.

În urma anchetei, s-a stabilit că Simion Ivan şi Artiom se ştiau, fiind consăteni, iar în noaptea de 18 spre 19 noiembrie cei doi ar fi băut  împreună o sticlă de ţuică şi una de vin. Anchetatorii susţin că Simion Ivan şi-a recunoscut vina şi că a povestit în detaliu cum s-a ajuns la crimă. Conform procurorilor, Ivan a declarat că, după ce s-au îmbătat bine, călugărul s-ar fi dezbrăcat în pielea goală şi i-ar fi propus o partidă de sex. Orbit de furie, Simion Ivan ar fi pus mâna pe un ciocan cu care i-a aplicat mai mult de zece lovituri în cap fostului călugăr. Apoi ar fi târât cadavrul la el în curte, aflată la câţiva zeci de metri de locul unde cei doi petrecuseră, şi i-ar fi tăiat capul cu cuţitul. Ulterior, Ivan ar fi legat mâinile şi picioarele cadavrului, după care l-ar fi vârât într-un sac, cu gândul de a-l duce cât mai departe.

Simion Ivan va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14

TAGURI: calugarul artiom, asasinulComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image