2018-12-18 19:25


Prigoana maghiarilor din Guvern

 |  21:00
Prigoana maghiarilor din Guvern

Partidul Democrat Liberal a început să-i marginalizeze pe UDMR-işti şi pregăteşte „decapitarea” eşaloanelor doi şi trei ale acestei formaţiuni din structurile guvernamentale. Se pare că ameninţările lansate de preşedintele Traian Băsescu după scandalul reorganizării teritoriale a ţării au fost puse în practică. Primul pe „lista neagră” a fost ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, unul dintre membrii marcanţi al UDMR, care a fost discreditat prin citarea la DNA, într-un dosar de trafic de influenţă. Imediat după acest „incident” a venit demisia fostului ministrul al sănătăţii Cseke Attila, care a renunţat la funcţie din cauza fondurilor insuficiente şi a neînţelegerilor cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, controlată de PDL. Fără regrete, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Cseke Attila a făcut bine că a plecat, pentru că prin poziţiile lui a făcut ca Ministerul Sănătăţii să cheltuiască extraordinar de mulţi bani nejustificat.

Epurarea „etnică” a demnitarilor UDMR din structurile guvernamentale va începe cu desfiinţarea unor posturi şi a unor agenţii, ne-au declarat surse guvernamentale. Miniştrii PDL-işti, în frunte cu premierul Emil Boc, vizează oamenii din UDMR, persoanele cele mai „vânate” fiind directori sau angajaţi ai agenţiilor guvernamentale din eşaloanele doi şi trei. Sursele citate ne-au declarat că pe lista „neagră” a premierului Emil Boc se află preşedintele Comisiei Naţionale de Control a Activităţilor Nucleare (CNCAN), reprezentant al UDMR, Vajda Borbala, de etnie maghiaro-chineză.  Printre altele, ceea ce „i-ar sta în gât” premierului Emil Boc ar fi faptul că preşedintele CNCAN, Vajda Borbala, poartă insigna UDMR la toate reuniunile internaţionale unde participă ca reprezentat al securităţii nucleare din România.

Şi directorul general al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), un alt reprezentant al UDMR, Lukacs Vilmos, ar putea fi demis de ministrul agriculturii, Valeriu Tabără. Potrivit surselor citate, ministrul Tabără pregăteşte desfiinţarea ANIF şi transformarea acesteia într-o direcţie aflată în subordinea sa. Mai mult, conducerea Ministerului Agriculturii ar putea controla activitatea ANIF prin numirea unui director care să nu mai fie membru UDMR. Printre membrii UDMR vizaţi de premierul Emil Boc ar mai fi şi comisarul regional Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, Lovasz Andras Miklos. Pe holurile Gărzii de Mediu se zvoneşte că Lovasz Andras Miklos are zilele numărate în fruntea Comisariatului Regional Bucureşti.

Un alt membru al UDMR „vizat” de premierul Emil Boc este secretarul de stat din Ministerul Economiei, Borbély Károly. Sursele guvernamentale ne-au precizat că secretarul de stat din MEC este pe lista remaniaţilor din Guvernul Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CIUPINGHER
24 Aug 2011

Sinucidere curata pentru PDL respoectiv a sefului suprem Traian Basescu!
DANUT
25 Aug 2011

Calculele au fost facute se pare. Eu as adauga: in sfarsit.
CITITOR
25 Aug 2011

Nu cred ca da cineva dupa maghiari. Si sa nu spuneti ca restructurarea ANIF-ului (daca se va face !) are vreo conotatie politica. Faptul ca se vrea sa se termine cu nemunca unora sau cu contractele de intretinere si reparatii incheiate in folosul altora, nu cred ca poate fi pus in legatura cu vreo stare de nervozitate existenta in coalitie. Mai ales ca nu cred ca la ora actuala vreuna dintre fortele ce compun majoritatea guvernamentala isi permite sa fie prea radicala.
IONESCU
25 Aug 2011

E foarte bine că se fac restructurări şi că se ia în subordinea directă a M. Agriculturii îmbunătăţirile funciare, în special acum când foarte multe suprafeţe agricole şi-au schimbat, prin nemuncă, categoria de folosinţă. E sigur-părerea mea,că nici un maghiar nu va pleca acasă! Ci pe alte poziţii negociate! Suntem la mâna ungurilor, "staţi liniştiţi la locurile voastre!""
RALUCA
29 Aug 2011

Presedinta CNCAN este o catastrofa! Pe langa prejudiciile de imagine cauzate institutei datorita carentelor in pregatirea profesinala, a cauzat prejudicii de miliarde statului roman. Macar in ultimul ceas premierul ar trebui sa se gandeasca la interesul Romaniei si sa o destituie. Vajda este o rusine chiar si pentru UDMR.
ANONIM
29 Aug 2011

E bine totusi ca pana la urma s-a gandit cineva sa-si arunce un ochii si catre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare. Aceasta femeie este o rusine pentru imaginea acestei institutii, nu mai comentez de prejudiciul pe care l-a adus statului roman prin toate neregulile pe care le-a facut. Nu merita aceasta functie.
ION
13 Noi 2011

Directorul general ANIF reprezentant al UDMR, Lukacs Vilmos sa-i pupe picioarele ministrului Valeriu Tabără ca nu l-a dat pe mina justitiei,prin ANIF se plimba numai tigani de cind e director plus alte excrocherii de milioane de euro,ar trebui sa aiba bun simt si sa lase profesionisti la conducere.
Random imageUltimele stiri


loading...