2017-01-20 03:51

EVENIMENT


A murit cel mai vârstnic artist din lume și favoritul lui Hitler

 |  11:18
A murit cel mai vârstnic artist din lume și favoritul lui Hitler

Johannes Heesters, solistul de operetă de origine olandeză, a murit sâmbătă, la vârsta de 108 ani, fiind considerat ca cel mai bătrân artist în activitate. Favorit al lui Hitler, artistul a cunoscut gloria datorită naziştilor.

Heesters, solistul de operetă care a făcut carieră în Germania, s-a născut în 1903, în Olanda, și a murit în clinica Starnberg din Bavaria, unde trăia. Acesta a fost acuzat de un ziarist, în urmă cu câţiva ani, că a cântat în faţa trupelor SS în lagărul de la Dachau, în Bavaria, în 1941. 

Artistul a jucat de circa 1.600 de ori într-unul din principalele roluri ale operetei 'Văduva veselă', semnată de compozitorul austriac Franz Lehar, și a interpretat roluri în numeroase filme în ţările germanofone, precum şi piese de teatru. Ulterior, a fost prezentat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai în vârstă căntăreţ şi actor care încă urcă pe scenă.

Primul concert susţinut de Heesters, după zeci de ani în Olanda, a fost însoţit de proteste vehemente, în 2008. În 1963, în ultima sa tentativă de a se produce în faţa publicului olandez, la un teatru din Amsterdam, a fost întâmpinat cu salutul hitlerist, fiind alungat de compatrioţii săi, potrivit Agerpres.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-02

TAGURI: Johannes_Heesters, Hitler, vărsnicComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image