2017-01-24 13:20


A scăpat de puşcărie

 |  19:38
A scăpat de puşcărie

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri eliberarea lotului Vîntu. Sorin Ovdiu Vîntu, Liviu Luca şi alte opt persoane, acuzate pentru falimentarea Petromservice, vor fi cercetate în libertate şi  nu au voie să părăsească ţara. Decizia Curţii este definitivă.

Vîntu a declarat la judecarea recursului la decizia prin care a fost arestat că cei vinovaţi de falimentarea Petromservice sunt salariaţii societăţii şi că Parchetul a cerut arestarea sa deoarece ţinta o reprezintă un zăcământ de resurse naturale de la Budureasa, în valoare de zece miliarde de euro.

“Eu sunt cel vânat, doar că de data aceasta miza a crescut. Miza este zăcământul de zece miliarde de euro de la Budureasa. Ofiţerii acoperiţi de la Parchet vorbesc cu omologii lor de la Tribunal şi sunt de acord - mandatul de arestare este sub masă”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Acesta a încercat să demonteze toate acuzaţiile Parchetului şi a susţinut că Societatea Petromservice, la care el nu avea nici o funcţie, a fost falimentată de salariaţii ei.

“Eu sunt motivul acestei adunări. (...) În primul rând, Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, nu de Vîntu, Luca sau ceilalţi din boxă. Sfătuiţi de un avocat, zeci de mii de salariaţi au acţionat în judecată Societatea Petromservice, de aceea nu a mai putut funcţiona şi a fost nevoită să solicite falimentul, care a fost declarat de o instanţă de judecată”, a spus Vîntu.

Acesta a susţinut că nu a încasat “nici cinci bani” de la Petromservice, iar afirmaţia că ar fi fost consilier economic la această societate “nu este o descoperire a Parchetului”, deoarece el a făcut această afirmaţie “în glumă”, de mai multe ori, în public.

Vîntu a mai spus că dacă susţinerile Parchetului ar fi adevărate, directorul OMV austriac ar trebui să fie arestat, deoarece a cumpărat acţiuni de la companie la alt preţ decât cel al bursei.

“Aceasta este regula. Preţul acţiunilor diferă dacă se cumpără în număr mic de la bursă sau dacă se achiziţionează procente mari prin alte metode. Nu se pot cumpăra acţiuni de la bursă de către cineva decât prin nişte intermediari, iar acea persoană trebuie să fie agreată de un consiliu naţional al valorilor mobiliare”, a încercat Vîntu să demonteze acuzaţiile Parchetului privind infracţiuni economice transfrontaliere.

“Se poate să plec acasă, se poate să mă duc în arest, dar în acest caz ştiu de ce şi o să iau justiţia în mâinile mele”, şi-a încheiat Vîntu cuvântul.

Completul CAB a rămas în pronunţare în cazul recursului lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi alţi şapte inculpaţi arestaţi în acest dosar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02

TAGURI: sorin ovidiu vintu, liviu luca, petromserviceComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image