2019-01-24 00:23


Academia de Poliţie cere retragerea titlului de doctor lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. “Regret că m-am lăsat tentat de «moda» titlurilor academice!”

 |  18:27
Academia de Poliţie cere retragerea titlului de doctor lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. “Regret că m-am lăsat tentat de «moda» titlurilor academice!”

Comisia de Etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a dat verdictul: lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă este un plagiat, iar rectorul instituţiei, Daniel Torje a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor. Primarul Sectorului 3 a reacţionat imediat pe pagina sa de socializare, afirmând că nu contestă verdictul de plagiat dat de Comisia de Etică a Academiei de Poliţie. El spune că este un „episod pe care și-l asumă” și că singurul său regret este acela de a se fi „lăsat tentat de «moda» titlurilor academice”. Negoiţă declară că nu se va opune deciziei CNATDCU, dacă acesta conchide că trebuie să-i fie retras titlul de doctor. „Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic.(…) Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar, dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică”, a scris edilul pe Facebook.

Lucrarea de doctorat, un plagiat

Reacția sa vine după ce Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor. “Secretariatul CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, la solicitarea privind teza de doctorat a primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă. În documentul trimis CNATDCU, academia constată că teza de doctorat a acestuia este plagiată şi propune retragerea titlului de doctor”, a confirmat şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, care mai spune că solicitarea Academiei de Poliţie a fost trimisă CNATDCU. Jurnalista Emilia Şercan a publicat un articol pe 30 mai că teza de doctorat a lui Robert Negoiţă este plagiată de la prima până la ultima frază, cu texte copiate din articole de presă, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sau chiar referate şcolare.

Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012. Teza sa de doctorat, cu titlul „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”, are un subiect economic, a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-24

TAGURI: academia de politie, titlu, doctor, robert negoita, primar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
24 Iul 2016

CHIAR ASA MAI BAIETI...CUCUIETI....ADICA RETRAGETI DIPLOMA SI TOATA LUMEA SE FACE CA PLOUA....DAR CUM FABRICATI VOI DOCTORI-PLAGIATORI LA APELUL BOCANCILOR PE BANDA RULANTA....NU CUMVA E PENAL?..EU ASA CRED
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
24 Iul 2016

TRIBUNALUL MILITAR PENTRU PROFESORI , DOCTORI , COMISIA CARE A VERIFICAT SI APROBAT , CEL CARE A COORDONAT LUCRAREA SI APROBAT , DECADEREA JOSNICA A POLITIEI ROMANE . ESTE REPREZENTANTUL MAFIEI ITALIENE SI GUNOIERILOR CU DESEURO RADIOACTIVE LA NOI . DAR SI BANI LUI UNCHISU UN MARE SNAPAN SECURIST , CU BANI LUI .
@MAFIE îN FLOARE,
24 Iul 2016

BINE ZIS! Rămâne să vedem dacă se și aplică...trebuie să plătească cei care fac asemenea prăpăstii! Hehehe...Crocodilul e prea DOMN în exprimare!
Random imageUltimele stiri

loading...