2018-11-12 20:06


UPDATE. ACCIDENTUL DIN SPANIA. “Am greşit amarnic, vreau să mor!”, singura declaraţie a conductorului trenului morţii

 |  09:52
UPDATE. ACCIDENTUL DIN SPANIA. “Am greşit amarnic, vreau să mor!”, singura declaraţie a conductorului trenului morţii

“Am greşit amarnic, vreau să mor!, sunt cuvintele pe care conductorul trenului morţii din Spania, le-a rostit imediat după groaznicul accident în care au murit, până acum, 78 de oameni, iar alte câteva zeci sunt grav răniţi. Francisco Jose Garzon, conductorul trenului care a deraiat miercuri seară la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, din cauza vitezei excesive, a fost plasat în arest preventiv "pentru imprudenţă". Mecanicul a refuzat să răspundă vineri la întrebările anchetatorilor care au vrut să îl interogheze la spital şi va fi prezentat în faţa unui judecător cât mai rapid posibil.

UPDATE. Mecanicul trenului care a deraiat miercuri la Santiago de Compostela, provocând moartea a 78 de persoane, plasat în arest preventiv joi seara, este acuzat de "omucidere din culpă", a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne, relatează AFP. "De joi, de la ora 19.40 (20.40 ora României), el este arestat din punct de vedere juridic pentru presupuse fapte de omucidere din culpă", a declarat Jorge Fernandez Diaz în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţia din Galicia a anunţat vineri că mecanicul trenului, rănit uşor şi spitalizat, a fost arestat joi seara şi plasat sub custodie pentru "imprudenţă" şi pentru "delicte legate de accident". Acest conductor cu experienţă, în vârstă de 52 de ani, a cărui fotografie de după accident, ameţit şi cu faţa plină de sânge, a făcut înconjurul presei, nu pare să fi reuşit să frâneze la timp când trenul, conform cotidianului El Pais, circula cu 190 de kilometri pe oră într-un tronson unde viteza era limitată la 80 de kilometri pe oră.

Întrebat de presă care este motivul arestării, care a avut loc vineri la ora locală 20.00 (21.00, ora României), Jaime Iglesias, şeful poliţiei din Galicia, a răspuns că acesta a fost arestat "pentru imprudenţă", în contextul în care ipoteza privilegiată este viteza excesivă într-o curbă periculoasă. "Este în custodie de ieri (joi), de la ora (locală) 20.00 (21.00, ora României)", a declarat Jaime Iglesias într-o conferinţă de presă. "Îi sunt reproşate infracţiuni legate de accident", dar "nu a fost audiat încă", un lucru care "va avea loc foarte curând", a adăugat el.

Ancheta asupra celui mai grav accident feroviar care a avut loc în Spania în ultimii 70 de ani se concentra vineri asupra conductorului şi unor posibile lacune în sistemul de frânare. O scurtă înregistrare video difuzată joi de o publicaţie pe Internet surprinde un tren care merge cu viteză mare la intrarea într-o curbă periculoasă, după care iese de pe şine şi se culcă pe o parte. Trenul "a frânat prea târziu", conchide în ediţia de vineri ziarul El Pais, ancheta părând să se orienteze spre o posibilă insuficienţă a sistemului de frânare. Trenul "rula cu viteză mare pe un tronson fără sercuritate pentru (trenurile) de mare viteză", scrie El Mundo. Potrivit transcrierii unei comunicări radio a condutorului, preluată si de realitatea.net, conductorul a recunoscut că mergea cu viteza de 190 de kilometri pe oră pe un tronson în acre viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră.

În vârstă de 52 de ani, conductorul lucrează de aproximativ 30 de ani în cadrul Renfe, compania publică spaniolă de căi ferate, iar începând din 2000 în postul de conductor. Uşor rănit în accident, bărbatul a fost spitalizat.

Poliţia spaniolă a anunţat vineri la prânz că a numărat 78 de corpuri ale unor persoane care au murit în accident, dintre care au fost identificate 72, în contextul în care bilanţul anunţat oficial este de 80 de morţi. Între corpurile identificate se află şi cele a trei străini, şi anume un algerian, un mexican şi un american, a declarat pentru presă Antonio del Amo, încărcinat cu coordonarea poliţiei criminalistice.

foto: Daily Mail


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-27

Mai multe imagini:
UPDATE. ACCIDENTUL DIN SPANIA. “Am greşit amarnic, vreau să mor!”, singura declaraţie a conductorului trenului morţii
zoom

TAGURI: accident, spania, mecanic, declaratie, conductor, tren, mortii, gresit, vreau, mor, murit, santiago, compostela, francisco, jose, garzon
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...