2018-11-18 07:55


Acoperişuri smulse, copaci rupţi şi pene de curent în Giurgiu şi Dâmboviţa

 |  09:23
Acoperişuri smulse, copaci rupţi şi pene de curent în Giurgiu şi Dâmboviţa

Furtuna care s-a manifestat în noaptea de miercuri spre joi pe raza judeţului Giurgiu a lăsat zece localităţi fără energie electrică, mai multe acoperişuri de blocuri sau locuinţe fiind smulse de vântul puternic, iar unii copaci rupţi. În judeţul Dâmboviţa, zeci de localităţi au fost, de asemenea, afectate, patru dintre acestea fiind nealimentate cu energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc, a precizat, joi, că 'acoperişul unui bloc din localitatea Bolintin Vale a fost luat de vânt şi a căzut peste cinci maşini parcate în zonă fără a fi înregistrate însă victime. Un alt acoperiş de casă din municipiul Giurgiu a fost afectat de vânt şi a fost necesară intervenţia echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, mai multe reţele electrice au fost afectate, un număr de zece localităţi rămânând fără energie electrică şi doi copaci au fost rupţi'.

În judeţul Giurgiu nu a căzut grindină şi ploaia a fost doar în cantităţi de 0,2 litri pe metrul pătrat, cel care a făcut ravagii fiind vântul care a bătut cu până la 80 de kilometri/oră la rafală, au explicat meteorologii. Astfel, acoperişuri, pomi, cabluri electrice sau indicatoare rutiere au fost smulse de vânt.

În judeţul Dâmboviţa satele Crânguri, Gura Foii, Ziduri şi Crângurile de Jos sunt nealimentate cu energie electrică, iar în alte 51 de localităţi s-au înregistrat deranjamente colective, după ce trei linii de medie tensiune şi 20 de transformatoare au fost afectate, potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmboviţa. Un număr de 12 echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au intervenit în oraşul Găeşti pentru degajarea unor bucăţi rămase între cablurile de utilităţi după ce vântul puternic a smuls un acoperiş pe o suprafaţă de 50 mp.

Averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină au fost anunţate de meteorologi, judeţul Dâmboviţa fiind miercuri sub Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-12-03

TAGURI: Giurgiu, furtună
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...