2017-01-21 17:43

EVENIMENT


ACTA pierde teren în Europa

 |  20:15
ACTA pierde teren în Europa

Premierul ceh Petr Necas a anunţat că guvernul său va suspenda procesul de ratificare a acordului ACTA, transmite Agerpres. Guvernul Cehiei “nu poate în nici un caz să accepte o situaţie în care libertăţile fundamentale şi accesul liber la informaţii ar fi ameninţate”, a explicat Necas. Executivul de la Praga urmează să analizeze impactul pe care ratificarea acestui acord l-ar avea asupra “vieţii reale”, a adăugat şeful guvernului.

Republica Cehă se numără printre cele 22 de ţări europene care au semnat în ianuarie acest acord multilateral destinat mai ales combaterii descărcărilor ilegale de pe internet. Numeroase manifestaţii au avut loc în ultimele zile la Praga şi în alte mari oraşe cehe pentru a denunţa ceea ce participanţii la acestea consideră a fi o “atingere la adresa libertăţii şi democraţiei”. “Acordul ACTA atacă în mod serios libertăţile civice din Republica Cehă. Suntem convinşi că Parlamentul nu îl va ratifica”, a declarat joi pentru presa locală Mikulas Ferjencik, vicepreşedinte al Partidului Piraţilor din Cehia, bazat pe modelul formaţiunii similare din Suedia.

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Polonia îngheaţă ratificarea acordului ACTA. “Consider că argumentele pentru oprirea ratificării sunt justificate. (...) Semnarea acordului ACTA nu a făcut obiectul unor consultări suficiente cu toate părţile din acest process”, a declarat Tusk în faţa presei, anunţând noi consultări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image