2019-03-24 00:58


Acțiunile băncilor europene au scăzut

 |  20:03
Acțiunile băncilor europene au scăzut

Cotaţiile băncilor europene au coborât luni la minimul ultimelor 29 de luni şi au afectat negativ bursele, din cauza temerilor privind creditele ipotecare subprime şi o nouă recesiune, dar şi a lipsei de unitate politică ce poate zădărnici eforturile de rezolvare a crizei datoriilor din regiune.

„Şansele unei recuperări pe termen scurt rămân slabe, întrucât îngrijorările privind criza din zona euro, reformele structurale şi procesul pentru vânzarea incorectă de instrumente financiare garantate prin credite ipotecare au un impact negativ supra pieţei”, a declarat Manoj Ladwa, senior trader la ETX Capital. La declinul titlurilor bancare s-au adăugat noi temeri privind unitatea politică a liderilor europeni în contextul încercărilor de limitare a crizei datoriilor, după ce coaliţia politică aflată la putere în Germania a pierdut duminică teren în algerile dintr-un land.

Unitatea europeană va fi pusă la o nouă încercare în această săptămână de disensiunile de la Banca Centrală Europeană în privinţa programului de achiziţii de obligaţiuni şi de incertitudinile implicării sectorului privat în pachetul financiar pentru statul elen.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...