2017-01-21 23:34

EVENIMENT


Adio mitinguri la Guvern şi la Preşedinţie

 |  15:25
Adio mitinguri la Guvern şi la Preşedinţie

Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Administraţiei şi Internelor, supus zilele acestea dezbaterii publice, adunările publice vor deveni istorie. Fără mitinguri în zone cu pază armată, în apropierea gărilor, a gurilor de metrou sau pe artere unde au loc lucrări gospodăreşti de anvergură. Mai mult, dacă există două entităţi care protestează pentru acelaşi lucru, ele nu au voie să facă adunările publice pe acelaşi traseu sau în acelaşi loc.

Astfel, prin acest proiect de act normative, categoriile adunărilor publice vor fi clasificate în felul următor: fără grad de risc, cu grad de risc scăzut, cu grad de risc mediu sau cu grad de risc ridicat.  Aprecierea gradului de risc este atributul comandantului unităţii de jandarmi competentă teritorial.

Interdicţii de natură ideologică

Odată cu adoptarea acestui proiect de lege, vor exista interdicţii privind organizarea de adunări publice. Dacă acţiunea de protest urmăreşte propagarea ideilor totalitare de natură fascistă, comunistă, rasistă, şovină sau ale oricăror organizaţii terorist-diversioniste, defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la ură naţională sau religioasă, incitarea la discriminare, la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri, ea nu va primi aprobare. De asemenea, este interzisă organizarea unei lovituri de stat sau altei acţiuni contrare securităţii naţionale. Nu va primi aprobare nici manifestarea care aduce atingere ordinii şi siguranţei publice, încălcarea normelor moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor ori punerea în pericol a vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii acestora.

Interdicţii de natură geografică

La articolul 7 din acest proiect de lege, iniţiatorul vrea să introducă unele interdicţii privind locul de desfăşurare. Astfel, se interzice organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, staţiilor de metrou, unităţilor spitaliceşti, obiectivelor militare sau a celor asigurate cu pază militară, a depozitelor de carburanţi sau materiale explozive, a zonelor şi obiectivelor cu risc ridicat de radiaţii şi contaminare, a unităţilor economice cu instalaţii, utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare, ori pe traseele sau locurile unde se execută lucrări edilitar-gospodăreşti de amploare.

Cele mai fierbinţi zone în care se organizează proteste sunt Palatul Victoria, Palatul Cotroceni, Parlamentul României sau Ministerul Administraţiei şi Internelor. Absolut toate aceste obiective sunt asigurate cu pază militară şi, deci, acolo nu vor mai putea fi organizate mitinguri de protest. Mai mult, Palatul Victoria este cu atât mai puţin permisiv în vederea organizării unor adunări publice, având în vedere că se află în apropierea unor guri de metrou.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image