2017-01-21 04:07

EVENIMENT


Adio Saab!

 |  19:40
Adio Saab!

Constructorul auto suedez Saab şi-a declarat ieri falimentul, în justiţie, şi a pus capăt eforturilor din ultimii doi ani întreprinse pentru salvarea unei mărci emblematice, cu o istorie de 74 de ani.

Tribunalul din Vanersborg a anunţat că principalele trei companii ale grupului, Saab Automobile Aktiebolag, Saab Automobile Tools şi Saab Automobile Powertrain, au declarat falimentul şi vor numi rapid un lichidator.

Potrivit Mediafax, proprietarul Saab, compania olandeză Swedish Automobile (Swan), a confirmat că în lipsa unor noi fonduri producătorul auto este insolvabil, iar declararea falimentului este în interesul creditorilor.

“Ne aşteptăm ca instanţa să aprobe declaraţia şi să numească rapid un lichidator pentru Saab Automobile”, se arată într-un comunicat al Swan.

Swedish Automobile (fosta Spyker Cars) a cumpărat Saab în februarie 2010, de la grupul american General Motors. Saab a obţinut în septembrie, în justiţie, protecţie faţă de creditori şi a încercat fără succes să atragă finanţare. Acţiunile Swedish Automobile au scăzut în urma informaţiei cu 67%, la 7 cenţi pe unitate. Saab a fost înfiinţată în 1937, ca producător de avioane, şi a început să fabrice automobile în 1947. Operaţiunile din domeniul aeronauticii au fost separate în anii '90 de producţia auto.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image