2018-10-17 21:21


Adoptată TACIT: o nouă lege pentru ELIBERAREA deținuților

 |  00:00
Adoptată TACIT: o nouă lege pentru ELIBERAREA deținuților

Un proiect de lege, care prevede relaxarea condițiilor de eliberare din penitenciar, a fost adoptat tacit - adică fără dezbatere și vot - de Senatul României.

Printre altele, textul inițiat de UDMR prevede că un deținut care a ispășit jumătate din pedeapsă se poate întoarce în societate, iar infractorii scriitori ori inventatori pot câștiga zile bune de libertate. Opoziția acuză o înțelegere PSD - UDMR, pe acest subiect.

În martie anul acesta, după amplele proteste de stradă generate de Ordonanță 13, dar și de proiectul Legii Grațierii, opt parlamentari de la Uniunea Maghiarilor din România au depus la Senat un proiect de lege care prevede relaxarea condițiilor de eliberare din închisori. După mai multe luni de liniște suspectă pe acest subiect, proiectul a fost adoptat tacit de Senat.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: “Este un proiect al UDMR-ului.. o să ajungă la Cameră fără modificari.”Vasile Varga, deputat PNL: “E o înțelegere care a existat între inițiatori și PSD și  ca atare a trecut așa tacit, rapid. Sunt convins că la presiunea străzii nu vor mai vota tot ce își doresc unii sau alții.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-14

TAGURI: proiect de lege, eliberare, detinuti, udmr, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...