2019-02-23 06:52


Adrian Sârbu, plasat în arest la domiciliu. Decizia ICCJ, definitivă

 |  07:01
Adrian Sârbu, plasat în arest la domiciliu. Decizia ICCJ, definitivă

Adrian Sârbu va fi fi plasat în arest la domiciliu, potrivit unei decizii definitive a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Omul de afaceri se afla în arest preventiv din 3 februarie.

În urma deciziei ICCJ, Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Adrian Sârbu are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi, cu martorii din dosar şi cu expertul desemnat de Parchet în acest caz.

ICCJ a menţinut, astfel, decizia luată în urmă cu o săptămână de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au admis solicitarea făcută de Adrian Sârbu, de revocare a arestării preventive şi de înlocuire cu o măsură preventivă mai uşoară.

În motivarea deciziei de plasare în arest la domiciliu, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti arătau că ”această măsură preventivă este suficientă la acest moment procesual pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal”.

Adrian Sârbu a fost reţinut în data de 2 februarie pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. O zi mai târziu, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: adrian, sarbu, plaseaza, arest, domiciliu, decizie, iccj, definitiva, om, afaceri, arestat, preventiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...