2019-02-21 07:57


Adriana Petcu, ministrul Apelor, are un proces nefinalizat cu ANI. Vezi cum a dezinformat Dragnea

 |  19:50
Adriana Petcu, ministrul Apelor, are un proces nefinalizat cu ANI. Vezi cum a dezinformat Dragnea

Instanţa supremă va judeca pe 2 februarie dosarul în care noul ministru al Apelor, Adriana Petcu, a contestat raportul prin care ANI a constatat că a fost în conflict de interese când a avut funcţia de director în Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa şi a sesizat, în 2014, Parchetul Judecătoriei Buzău.

Adriana Petcu a cerut în instanţă anularea raportului, dar la Curtea de Apel Bucureşti a pierdut procesul cu ANI. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că Adriana Petcu a câştigat în justiţie acest proces, are o hotărâre definitivă şi irevocabilă, subiectul fiind închis, informează News.ro.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în 8 decembrie 2014, că Adriana Petcu, atunci director în cadul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, judeţul Buzău, a fost în conflict de interese de natură penală, întrucât a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române”  prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al proiectului „Sigma for Water - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea", în baza căreia a fost încadrată în funcţia de project officer şi a obţinut astfel venituri de 27.086 de lei.

ANI a sesizat atunci Parchetul Judecătoriei Buzău, care a declinat cauza la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, unde procurorii au clasat dosarul, în 2015, după ce au făcut verificări privind un posibil conflict de interese penal în care s-ar fi aflat Adriana Petcu, stabilind că fapta nu există.

 

A pierdut la Curtea de Apel

 

În 23 decembrie 2014, Adriana Petcu a contestat la Curtea de Apel Bucureşti, în contencios administrativ, raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, cerând anularea acestuia. Instanţa i-a respins însă solicitarea, în 24 aprilie 2015, apreciind că acţiunea este inadmisibilă.

Adriana Petcu a contestat, în 17 iunie 2015, decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care a început judecarea cauzei un an mai târziu, în 29 iunie 2016. Judecata în acest dosar va continua în 2 februarie 2017, instanţa urmând să ia în considerare raportul de clasare al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, după ce a prezentat lista membrilor Cabinetului Grindeanu, că Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor şi Pădurilor, tocmai a câştigat în justiţie procesul cu ANI, fiind un subiect închis.

"Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi, dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis", a spus Liviu Dragnea, întrebat despre Adriana Petcu care a fost în conflict de interese.

Adriana Petcu a fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa din 1 martie 2010 şi până miercuri, când a fost învestită ministru al Apelor şi Pădurilor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-05

TAGURI: adriana petcu ministrul apelor proces ani, conflict de interese
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GUVERN PENAL.
06 Ian 2017

Faptul ca acest guvern este plin de incompetenti , penali , si plagiatori nu-i nici o surpriza din partea celui mai corupt partid din U.E (cei mmai multi arestati si condamnati )Psd chiar a fost si exportator de coruptie in U.E.prin puscariasul adrian severin.Atunci cand soarta tarii o hotarasc cretinii si analfabetii Romania nu are nici un viitor.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...