2017-01-20 20:01

EVENIMENT


Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!

 |  21:00
Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!

A lucrat şase ani în imediata apropiere a premierului Năstase. Deţine un apartament lângă Arcul de Triumf, care aduce la mobilier cu celebrul imobil din Zambaccian. Astăzi este membru PNL şi face parte din echipa de organizare.

Marian Şopu, colonel în rezervă al SPP, a fost unul dintre cei mai informaţi oameni din România. În perioada 2000-2004, el a condus divizia de protecţie şi pază a SPP de la Guvernul României. A fost aghiotantul premierului de atunci şi a stat, practic, în imediata apropiere a lui Adrian Năstase de dimineaţă şi până seara, vreme de patru ani, la toate acţiunile publice şi nepublice ale liderului PSD. Un tip înalt (190 cm), cărunt, cu mustaţă şi cu o privire aprigă, Şopu a rămas în preajma fostului premier şi după 2004, vreme de doi ani, îndeplinind aceleaşi misiuni de pază şi protecţie, ştiut fiind faptul că un fost şef de Guvern se bucură de serviciile SPP încă doi ani după încetarea mandatului. În 2006, Marian Şopu a ieşit la pensie, fiind trecut în rezervă. „Am fost forţat, ca să zic aşa. A fost, dacă vreţi, o aluzie, că ar fi mai bine să ies la pensie. Şi am ieşit”, povesteşte Şopu pentru ziarul „Puterea”.

Pe perioada cât a fost aghiotantul premierului Năstase, colonelul Şopu a văzut şi a auzit multe. Atât de multe încât politica i-a intrat cumva în sânge. „Am văzut multe şi am cunoscut foarte mulţi oameni. Unii de calitate. Probabil că şi asta a cântărit atunci când m-am decis să intru în PNL”. L-am întrebat de ce a ales PNL şi nu partidul din care face parte fostul său „obiectiv”, Adrian Năstase. „Au fost mai multe motive, dar cred că cel mai important e că în PNL sunt oameni serioşi. Şi e vorba de o anumită scară a valorilor, oameni cu o anumită moralitate. S-a pliat pe ceea ce eu credeam şi cred”. Cât despre relaţia sa cu Adrian Năstase, Marian Şopu spune că aceasta e una firească. „N-am fost colaborator, nici apropiat. Am avut o relaţie instituţională cu Adrian Năstase”, spune Şopu, care recunoaşte că a primit de-a lungul timpului multe aluzii şi reproşuri legate de această colaborare.

Îşi vinde propriul „Zambaccian”

Cu toate că Marian Şopu încearcă să ţină la distanţă istoria de şase ani în imediata apropiere a fostului premier PSD, există indicii că urmele trecutului sunt foarte prezente. Recent, colonelul Şopu a dat un anunţ pe site-urile de imobiliare în care îşi scoate la vânzare apartamentul cu 210.000 de euro. Situat în zona Arcului de Triumf, blocul este unul de protocol. Sau „bloc diplomatic”, cum îl prezintă Şopu în anunţurile sale. Trei camere, 130 mp, mobilat cu lambriuri din lemn şi cu multe tablouri, apartamentul aduce puţin cu imobilul din Zambaccian al fostului premier Năstase. „Ne-am mai întâlnit doar, aşa, ocazional. Anul trecut cred că o dată sau de două ori, pe la sediul USL”, spune Şopu despre Năstase. L-am întrebat ieri pe Adrian Năstase cum comentează înscrierea fostului său aghiotant în PNL. „Deci în USL? Este dreptul lui să decidă”, ne-a răspuns, sec, fostul premier. Fără alte comentarii.

Marian Şopu are deja o vechime de trei ani la liberali. Aflând mirarea noastră, cum că nu s-a aflat timp de trei ani despre faptul că aghiotantul premierului Năstase s-a înscris în PNL, colonelul Şopu spune cu mândrie că a făcut parte din echipa de organizare a candidatului Crin Antonescu la prezidenţialele din 2009. Zilele trecute, Marian Şopu a fost văzut la mitingul USL de protest antiguvernamental, organizat pe Bulevardul Kiseleff. Purta banderolă galbenă şi avea în piept un ecuson de organizator. Lângă el, ca la o celulă de criză, Eduard Hellvig, secretar general al PNL, Rareş Mănescu, trezorierul PNL şi alţi lideri liberali. Astăzi, pe lângă politică, Marian Şopu se ocupă tot de pază şi protecţie. „Nu am afaceri. Sunt angajat. La o firmă de profil”. Adică la o firmă care se ocupă cu paza şi cu protecţia? – l-am întrebat. „Da”, a fost răspunsul său, urmat imediat de o întrebare: „Dar de unde şi cum aţi ajuns la mine?”

Pânza de păianjen

Mai mulţi colaboratori apropiaţi ai ex-premierului Adrian Năstase lucrează astăzi pentru adversarii politici sau, mai exact, în diverse alte structuri de putere. Dincolo de Marian Şopu, fostul aghiotant, care acum face parte din echipa de organizare a PNL, lista „infiltraţilor” ar putea să-i conţină şi pe:

•Şerban Mihăilescu – fost secretar general al guvernului Năstase, astăzi lider al UNPR, partid de guvernământ;

•Anca Alexandrescu – fostă colaboratoare pe relaţia cu presa a premierului Năstase, astăzi pe o funcţie similară la primarul Capitalei, Sorin Oprescu;

•Dan Andronic – fost consultant politic în staff-ul de campanie al prezidenţiabilului Adrian Năstase (2004), astăzi acţionar al ziarului „Evenimentul zilei”, consultant politic, angajat de PDL şi de prezidenţiabilul Traian Băsescu (2009).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

Mai multe imagini:
Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!
zoom
Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!
zoom
Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!
zoom

Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!
zoom
Aghiotantul lui Năstase s-a înscris în PNL. VEZI FOTO!
zoom

TAGURI: marian sopu, aghiotant nastase, zambaccian, organizator PNLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

"NOI VREM RESPECT"
22 Ian 2012

CE mi-e PNL, ce mi-e PSD. Ambele promit bani degaba pentru puturosii balcanici cu drept de vot, si n-au alta solutie decat sa ia banii de la fraierii care muncesc si platesc impozite.
STEFAN
22 Ian 2012

Super marfa subiectullll Bravo Cristi
ALI
24 Ian 2012

da, corectitudine PNL: protectia,imbogatirea si promovarea mafiotilor Bitner-Cocos-Udrea si, IMBOGATIREA lui DAN RUSANU, POLITICIAMUL DE PROFESIE JEFUITORUL FIRMELOR SI AL BUGETULUI ROMANIEI

Adauga un comentariu

Random image