2018-12-19 09:36


Al treilea NUP pentru Radu Mazăre în cazul uniformei naziste

 |  13:37
Al treilea NUP pentru Radu Mazăre în cazul uniformei naziste
Procuroriiconstănţeni au decis, pentru a treia oară, neînceperea urmăririi penale îndosarul în care primarul Radu Mazăre a fost cercetat după ce a purtat ouniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă la Mamaia, în iulie 2009.

Potrivitreprezentanţilor Parchetului Tribunalului Constanţa, procurorii au hotărât să nu fieîncepută urmărirea penală în privinţa lui Radu Mazăre în acest dosar,considerând că nu a fost săvârşită nici o infracţiune.

Primarulmunicipiului Constanţa a apărut îmbrăcat într-o uniformă de general Wehrmachtla o prezentare de modă în staţiunea Mamaia, în 18 iulie 2009. Mazăre a spusdupă acel eveniment că gestul său nu are conotaţii naziste, fiind inspirat dinfilmul „Operaţiunea Valkyrie”, în care "un ofiţer german încearcă să scapeţara de un dictator nebun".

ProcuroriiParchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au început în vara lui 2009cercetările în acest caz, iar la începutul anului 2010 au decis neîncepereaurmăririi penale.

Douăluni mai târziu, dosarul avea să fie redeschis la solicitarea noii conduceri aParchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. După mai multe luni de cercetări,procurorii constănţeni au dat din nou neînceperea urmăririi penale, în 25octombrie 2010. Apoi, verificările au fost reluate la începutul acestui an,după ce Parchetul ICCJ a decis să retrimită dosarul Parchetului Curţii de ApelConstanţa, care l-a declinat Parchetului Tribunalului Constanţa.

"Amluat legătura la vremea respectivă cu toate organizaţiile guvernamentale,neguvernamentale reprezentante ale intereselor israeliene şi mi-am cerut scuze.Acelaşi lucru l-am făcut şi faţă de ambasadorul Israelului şi faţă de oficialiai Ministerului de Externe din Israel, iar lucrurile au fost iertate şi s-aucalmat", a explicat primarul Mazăre, anul trecut, într-o conferinţă depresă, atunci când a aflat că acest dosar a fost redeschis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...