2017-01-17 04:53

EVENIMENT


Alcoolemia penală, scade de la 0,8 la 0,5

 |  15:55
Alcoolemia penală, scade de la 0,8 la 0,5

Limita de alcoolemie de la care condusul sub influenţa alcoolului devine din contravenţie infracţiune scade de la 0,8 la 0,5 grame de alcool în sânge, potrivit unui amendament la proiectul de modificare a Codului rutier aprobat de Comisia juridică a Camerei, a declarat, astăzi, şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.

„Singurul aviz pe care Comisia juridică l-a dat până în momentul de faţă este reducerea alcoolemiei în sânge de la 0,8 la 0,5. Practic, este o aliniere la normele europene, dar şi evoluţia din ultima perioadă a evenimentelor rutiere care se produc având ca circumstanţă agravantă consumul de alcool sau droguri a contribuit la luarea unei astfel de decizii”, a precizat comisarul-şef Lucian Diniţă.

Potrivit lui, la proiectul de modificare a Codului rutier au fost aduse 487 de amendamente, printre care figurează şi sancţiuni mai dure pentru şoferii care depăşesc limita de viteză, conduc sub influenţa alcoolului sau agresiv. În privinţa depăşirii vitezei legale, Diniţă a precizat că se poartă discuţii cu privire la adoptarea unei variante, respectiv ori creşterea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la trei luni la un an, ori ca perioada să crească la un an după trei cazuri de depăşire a vitezei legale. „În media s-a relatat că începând cu 1 ianuarie 2012 intră în vigoare noul Cod rutier.

Comisia din Camera Deputaţilor l-a denumit aşa, dar sunt modificări şi completări la legea cadru care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi nu vor intra în vigoare la 1 ianuarie. Ele vor intra în vigoare în momentul în care Parlamentul va discuta cele 487 de amendamente care sunt formulate în momentul de faţă. Or, acestea comportă timp, comportă, sigur, o gândire profundă, consultarea societăţii civile vizavi de aceste aspecte”, a spus Lucian Diniţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-25

TAGURI: alcoolemia penala, cod rutierComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MANGO BEAT
31 Dec 2011

Domnul Dinita nu s-a alin iat nicidecum la normele europene,ci s-a aliniat l a normele statelor politi enesti.Doar statele foste comuniste mentine pedeps e pt alcoolemie sub 0,5 la mie,in Germania,Olanda sau Anglia amenda sau su spendarea permisului sub aceasta alcoolemie nu exi sta.Deci,de aceea aceste tari au mai putine accide nte cauzate de alcool,pt ca aceasta contraventie n u exista,la cauzele accid entelor retinandu-se aspe ctele tehnice ale acestui a,nu ca la noi unde la o tamponare usoara la cauze se trece consumul de alc ool,chiar daca altul ,ne baut,nu ti-a acordat tie prioritate.

Adauga un comentariu

Random image