2017-01-23 04:41


Alegerea preşedintelui R. Moldova a eşuat încă o dată

 |  16:52
Alegerea preşedintelui R. Moldova a eşuat încă o dată

Parlamentarii din Republica Moldova au eşuat încă o dată în alegerea şefului statului, în urma unui vot care a avut loc vineri în legislativul de la Chişinău. Pentru ca preşedintele Republicii Moldova să fie învestit în funcţie, acesta are nevoie de votul a 61 de deputaţi, din totalul de 101 de parlamentari ai republicii.

Coaliţia guvernamentală Alianţa pentru Integrare Europeană deţine 59 de mandate, în timp ce restul revin membrilor aleşi pe listele Partidului Comunist din Republica Moldova. Singurul candidat înregistrat pentru votul de vineri din parlamentul de la Chişinău a fost preşedintele interimar al R.Moldova, Marian Lupu.

Chiar dacă la votul din Parlament s-au prezentat 62 de deputaţi, trei dintre aceştia, care au părăsit recent PCRM, au demonstrat public că au votat împotriva lui Marian Lupu. Astfel, procedura de votare a şefului statului din R. Moldova se consideră eşuată, urmând ca cel mai probabil Parlamentul ţării să fie dizolvat, iar în primăvara anului viitor să aibă loc alegeri legislative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: alegeri Moldova, presedinte Moldova, parlament Chisinau, marian lupuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image