2018-12-14 07:29


Alegeri în paşi de melc. Senatorii au validat cinci din şase membri din partea societăţii civile în CSM

 |  18:50
Alegeri în paşi de melc. Senatorii au validat cinci din şase membri din partea societăţii civile în CSM

Senatoriijurişti au audiat, ieri, cinci membri din partea societăţii civile propuşi pelocul lui Victor Alistar în CSM, valindâdu-le candidatura, însă respingând-o pea şasea, a lui Ioan Duscan, care nici nu a participat la şedinţă, deoarece nuîndeplinea condiţiile legale.

Candidaţiiaudiaţi au fost Virgil Melnic, din partea Asociaţiei Victimelor Accidentelor deCirculaţie, Georgiana Iorgulescu, din partea Asociaţiei Magistraţilor dinRomânia, Centrului de resurse juridice şi Asociaţiei ProDemocraţia, DoinelDinuică, propus de Universitatea „Spiru Haret“, Radu Cornel Andreica, dinpartea Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, Ovidiu HoriaMaican, propus de Fundaţia Freedom House, şi Ioan Duscan.

Toţicandidaţii, cu excepţia lui Duscan, au primit un raport favorabil din partea Comisieijuridice, pentru îndeplinirea condiţiilor de candidatură, urmând ca membrul dinpartea societăţii civile să fie ales de plenul Senatului din cele cincicandidaturi.

Duscannu a depus la Senat CV-ul, cazierul judiciar şi nici cel fiscal, nefiindmenţionată nici asociaţia sau fundaţia care îl propune în această funcţie. Potrivitpreşedintelui Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), Duscan a fost respinsdeoarece nu îndeplinea condiţiile legale şi nu avea studii superioare.

SenatorulPDL Iulian Urban a dorit să afle de la Georgiana Iorgulescu, care s-a implicatactiv în campania "Opriţi Codurile", dacă încă mai consideră că celedouă Coduri, de procedură civilă şi cel de procedură penală, nu ar trebui puseîn aplicare, aceasta răspunzând că această campanie a fost demarată pornind dela faptul că nu sunt finalizate încă studiile de impact asupra Codurilor."S-ar putea să descoperim că nu avem suficienţi magistraţi pentru a lepune în practică", a spus aceasta.

Autrecut aproape trei luni de la decizia Curţii Constituţionale care a acceptat celedouă sesizări ale PDL pe subiectul validării de către Senat a listeimagistraţilor care au fost aleşi pentru CSM, confirmând astfel “sugestia”făcută de preşedintele Băsescu în 5 ianuarie la şedinţa Consiliului, când cereaca alegerile pentru preşedinte să nu aibă loc până când CCR nu dă o decizie.Sesizările depuse de PDL şi acceptate de CCR contestau în primul rând alegereaa trei magistraţi care mai avuseseră un mandat în Consiliu (Lidia Bărbulescu,Dan Lupaşcu, Dan Chiujdea) şi apoi alegerea lui.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...