2016-12-04 16:25

EVENIMENT


Alegerile comasate, neconstituţionale. Vezi motivarea CCR!

 |  20:16
Alegerile comasate, neconstituţionale. Vezi motivarea CCR!

Curtea Constituţională a României (CCR) a publicat, ieri, motivarea potrivit căreia a hotărât că Legea comasării alegerilor este neconstituţionala. Conform judecătorilor CCR, organizarea alegerilor locale şi a celor parlamentare ar însemna prelungirea mandatelor aleşilor locali, ceea ce este ilegal.

Un alt articol declarat neconstituţional este cel referitor la faptul că o persoană care candidează la alegerile locale nu poate să se numere printre candidaţi la alegerile parlamentare. CCR susţine că acest articol ar încălca dreptul constituţional la candidatură.

Guvernul şi-a angajat răspunderea, în decembrie 2011, în faţa Parlamentului, pentru proiectul de lege privind organizarea alegerilor parlamentare şi locale din anul 2012. Guvernul a motivat necesitatea comasării alegerilor prin faptul că astfel s-ar evita derapajele electorale din anul 2012 şi s-ar face importante economii la buget. Proiectul de lege nu prevedea şi reducerea numărului de parlamentari, în conformitate cu rezultatele referendumului din 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: alegerile comasate, motivare, ccrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BARNEY
03 Feb 2012

E timpul ca toata conducerea tarii sa contribuie pozitiv la gasirea de solutii pentru iesirea din criza!
MARIAN
03 Feb 2012

In continuare Ponta isi arata nesimtirea : " Ma asteptam ca invitatiile sa fie trimise deja" . Ordinar comunist de 2 lei.
ADINA
03 Feb 2012

este foarte important ca in acest moment, partidele politice sa discute cu presedintele. daca opozitia da dovada de lasitate si nu participa la dialog, e clar in ce directie ar duce tara de ar fi sa fim pe mana lor!
BUNA
03 Feb 2012

Nemultumiri exista peste tot si orice nivel. Este important ca partidele politice sa comunice intre ele, sa discute cu presedintele si sa gaseasca un numitor comun. daca USL-ul refuza, da dovada de lasitate si cu siguranta de fuga de raspundere!
MACHE
03 Feb 2012

Daca asa zice CCR inseamna ca asa este legal si moral desi eu personal am incredere in PDL ca or sa reuseasca sa castige voturile si sa nu lase tara pe mana unor mafioti care ne vor duce la mai rau decat suntem acum. Cele mai importante sunt alegerile parlamentare unde PDL sigur vor avea iar majoritatea.
ALECA
03 Feb 2012

Nu pot fi de acord in totalitate cu magistrati de la CCR. Era utila o astfel de comasare pentru a responsabiliza atat cetatenii cat si politicienii. Fiecare ar fi trebui sa isi ia in serios rolul de alegator si de ales. O sa avem din pacate inca un an greu blocat de campanie electorala!
ROXANA
03 Feb 2012

Sa vedem acum ce mai comenteaza USL. Si-au dorit sa nu fie alegeri comasate, li s-au indeplinit dorintele... Acum sunt foarte curioasa ce probleme mai au.
CRISTI
03 Feb 2012

Curtea Constitutionala a decis cum nu se putea mai rau pentru Romania. Alegeri de 2 ori inseamna foarte multi bani cheltuiti.
NICU
03 Feb 2012

CCR s-a lasat influentata de manifestantii uslisti din strada.
UNGURU
03 Feb 2012

Rusine sa va fie USL, va platiti oamenii si ii infiltrati printre saracii oameni nemultumiti pentru a face politica. Nu mai incercati sa ii manipulati si mergeti la munca pentru a va ocupa timpul, ca sunteti buni doar in a face rau acestei tari si greva in parlament!.
FANICA
04 Feb 2012

Rusine sa va fie PDL-isti inganfati si prosti, si mai ales trad[tori de tara de partin si neam .Veti lua bataie, a intrat frica in voi.
MIKY
05 Feb 2012

Portocaliilor! Sa va fie voua rusine. In ultimii doi ani, CCR, in mod evident, a favorizat guvernul, dovedind ca este o anexa a puterii. Acum, cand Curtea s-a trezit putin, sunteti revoltati. Cred ca voi traiti intr-o lume paralela.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Motivare: Ana Maria Pătru a recunoscut că a primit un apartament și o mașină Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au arătat, în motivarea deciziei privind arestarea... 29 Noi 2016 | (5)