2017-01-18 20:40

EVENIMENT


Alegerile comasate, neconstituţionale. Vezi motivarea CCR!

 |  20:16
Alegerile comasate, neconstituţionale. Vezi motivarea CCR!

Curtea Constituţională a României (CCR) a publicat, ieri, motivarea potrivit căreia a hotărât că Legea comasării alegerilor este neconstituţionala. Conform judecătorilor CCR, organizarea alegerilor locale şi a celor parlamentare ar însemna prelungirea mandatelor aleşilor locali, ceea ce este ilegal.

Un alt articol declarat neconstituţional este cel referitor la faptul că o persoană care candidează la alegerile locale nu poate să se numere printre candidaţi la alegerile parlamentare. CCR susţine că acest articol ar încălca dreptul constituţional la candidatură.

Guvernul şi-a angajat răspunderea, în decembrie 2011, în faţa Parlamentului, pentru proiectul de lege privind organizarea alegerilor parlamentare şi locale din anul 2012. Guvernul a motivat necesitatea comasării alegerilor prin faptul că astfel s-ar evita derapajele electorale din anul 2012 şi s-ar face importante economii la buget. Proiectul de lege nu prevedea şi reducerea numărului de parlamentari, în conformitate cu rezultatele referendumului din 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: alegerile comasate, motivare, ccrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BARNEY
03 Feb 2012

E timpul ca toata conduce rea tarii sa contribuie p ozitiv la gasirea de solu tii pentru iesirea din cr iza!
MARIAN
03 Feb 2012

In continuare Ponta isi a rata nesimtirea : " Ma a steptam ca invitatiile sa fie trimise deja" . Ordi nar comunist de 2 lei.
ADINA
03 Feb 2012

este foarte important ca in acest moment, partidel e politice sa discute cu presedintele. daca opozit ia da dovada de lasitate si nu participa la dialog , e clar in ce directie a r duce tara de ar fi sa f im pe mana lor!
BUNA
03 Feb 2012

Nemultumiri exista peste tot si orice nivel. Este important ca partidele po litice sa comunice intre ele, sa discute cu presed intele si sa gaseasca un numitor comun. daca USL-u l refuza, da dovada de la sitate si cu siguranta de fuga de raspundere!
MACHE
03 Feb 2012

Daca asa zice CCR inseamn a ca asa este legal si mo ral desi eu personal am i ncredere in PDL ca or sa reuseasca sa castige votu rile si sa nu lase tara p e mana unor mafioti care ne vor duce la mai rau de cat suntem acum. Cele mai importante sunt alegeril e parlamentare unde PDL s igur vor avea iar majorit atea.
ALECA
03 Feb 2012

Nu pot fi de acord in tot alitate cu magistrati de la CCR. Era utila o astfe l de comasare pentru a re sponsabiliza atat cetaten ii cat si politicienii. F iecare ar fi trebui sa is i ia in serios rolul de a legator si de ales. O sa avem din pacate inca un a n greu blocat de campanie electorala!
ROXANA
03 Feb 2012

Sa vedem acum ce mai come nteaza USL. Si-au dorit s a nu fie alegeri comasate , li s-au indeplinit dori ntele... Acum sunt foarte curioasa ce probleme mai au.
CRISTI
03 Feb 2012

Curtea Constitutionala a decis cum nu se putea mai rau pentru Romania. Aleg eri de 2 ori inseamna foa rte multi bani cheltuiti.
NICU
03 Feb 2012

CCR s-a lasat influentata de manifestantii uslisti din strada.
UNGURU
03 Feb 2012

Rusine sa va fie USL, va platiti oamenii si ii inf iltrati printre saracii o ameni nemultumiti pentru a face politica. Nu mai i ncercati sa ii manipulati si mergeti la munca pent ru a va ocupa timpul, ca sunteti buni doar in a fa ce rau acestei tari si gr eva in parlament!.
FANICA
04 Feb 2012

Rusine sa va fie PDL-isti inganfati si prosti, si mai ales trad[tori de tar a de partin si neam .Veti lua bataie, a intrat fri ca in voi.
MIKY
05 Feb 2012

Portocaliilor! Sa va fie voua rusine. In ultimii d oi ani, CCR, in mod evid ent, a favorizat guvernu l, dovedind ca este o ane xa a puterii. Acum, cand Curtea s-a trezit putin, sunteti revoltati. Cred ca voi traiti intr-o lum e paralela.

Adauga un comentariu

Random image