2019-01-23 06:17


Alegerile locale, păzite de poliţişti

 |  23:24
Alegerile locale, păzite de poliţişti

Poliţiştii vor supraveghea desfăşurarea alegerilor locale, sub supravegherea unui procuror, a anunţat, ieri, ministrul de interne, Gabriel Berca. Aceştia se vor afla în Cluj, Bacău, Bucureşti, Braşov şi Mehedinţi.

Ministrul Gabriel Berca le-a cerut, ieri, prefecţilor, în cadrul unei videoconferinţe, maximă seriozitate în organizarea alegerilor locale, afirmând că vrea alegeri „organizate impecabil”. „Organizarea de alegeri corecte este obiectivul pe care mi l-am asumat încă de la începutul mandatului şi ţin foarte mult la realizarea lui. Vreau alegeri organizate impecabil. Îmi doresc ca asupra acestor alegeri să nu existe şi să nu planeze nici cea mai mică suspiciune, de aceea vă cer tuturor structurilor cu atribuţii în buna gestionare a procesului electoral, şi mă refer aici la prefecţi, poliţişti, jandarmi, să trataţi cu maximă responsabilitate momentul alegerilor”, le-a spus ministrul prefecţilor.

De asemenea, el le-a cerut toleranţă zero faţă de orice manifestare care ar putea pune în discuţie corectitudinea alegerilor locale. „Există multe afirmaţii care se fac în perspectiva scrutinului electoral, afirmaţii care din punctul meu de vedere sunt total nefondate şi în teritoriu lucrurile se ştiu foarte bine. (...) Sunt convins că pe perioada campaniei electorale se vor spune multe prostii, se vor face afirmaţii nefondate”, a susţinut ministrul.

„Toleranţă zero”

Gabriel Berca a anunţat măsuri suplimentare care vor fi luate cu ocazia alegerilor locale prin trimiterea unor ofiţeri din Corpul de control care vor supraveghea aplicarea legii în timpul campaniei electorale.

Aceşti ofiţeri vor fi trimişi în cinci centre, la Cluj, Braşov, Mehedinţi, Bucureşti şi Bacău, şi vor ţine legătura în permanenţă cu câte un procuror desemnat de Parchetul General. „Aceste centre au fost stabilite în baza zonelor geografice existente şi vor avea competenţa de a analiza rapid şi de a întocmi, acolo unde este nevoie, dosare penale în situaţia când legislaţia nu se respectă. Nu voi avea nici o reticenţă să merg până la capăt. De altfel, întreaga răspundere a aplicării legii va sta în profesionalismul acestor oameni pe care eu îi voi trimite în teritoriu”, a subliniat Gabriel Berca.

El a mai anunţat că MAI va lansa o campanie de informare în rândul populaţiei pentru a preveni votul ilegal, sub sloganul „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”. „La nivelul fiecărui judeţ, avem primari care organizează tot felul de manifestări care nu sunt în cadrul legal, care fac presiuni asupra instituţiilor statului, şi nu numai primari, sunt şi preşedinţi de consilii judeţene. Vă rog să monitorizaţi această situaţie şi să aplicaţi legea”, le-a cerut ministrul de interne prefecţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-10-30

TAGURI: alegeri locale, politisti, pazite
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MINCIUNI PE BANDA
24 Apr 2012

PENIBIL!!! toata paza este pentru a fura mai bine PDL-ul voturile romanilor. mergeti la vot si votati ce credeti, nu-i lasati sa va fure iar voturile.
Random imageUltimele stiri

loading...