2019-02-20 01:39


UPDATE: Aeroportul Sibiu a fost EVACUAT. Zboruri, întârziate. Ce s-a întâmplat

 |  18:48
UPDATE: Aeroportul Sibiu a fost EVACUAT. Zboruri, întârziate. Ce s-a întâmplat

Panică pe Aeroportul Internațional Sibiu. Peste 400 de persoane au fost evacuate din cauza apariției unui miros înțepător, potrivit reprezentanților aeroportului.

UPDATE ORA 21.00: 

Aeroportul Sibiu a fost redeschis, activitatea fiind reluată după aproximativ două ore. Cinci curse vor decola cu întârziere, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat, joi seară, că activitatea a fost reluată, după ce echipele speciale au luat probe din aer pentru a identifica substanţa care a produs mirosul înţepător din cauza căruia a fost necesară evacuarea terminalului.

”Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 de pasageri”, au transmis reprezentanţii aeroportului.

Potrivit acestora, este vorba despre cursele către Basel, Antalya, două curse către Munchen şi una către Londra.

Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU citați de News.ro. 

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului. 

Aeroportul Internaţional Sibiu a fost evacuat de urgenţă, joi după-amiază, din cauza unei substanţe care s-ar afla în perimetrul aeroportuar şi degajă un miros înţepător, a anunţat purtătorul de cuvânt al AIS, Alexandra Păcurar.

Oficialii nu au putut oferi date privind eventuale schimbări în ceea ce privește orarul de zbor, transmite Stiripesurse.

UPDATE: Aeroportul Sibiu a fost EVACUAT. Zboruri, întârziate. Ce s-a întâmplat
zoom

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, potrivit primelor informaţii, se pare că este vorba de o “substanţă necunoscută emanată în aeroport”. Nu există victime, potrivit surselor citate.

”Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, au precizat reprezentanţii ISU, citați de News.ro.

Potrivit acestora, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane.

Până acum, traficul aerian nu a fost perturbat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-26

TAGURI: alerta, aeroport sibiu, evacuat, miros
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...