2018-05-23 19:53


UPDATE. Trei militari români răniți în AFGANISTAN. Unul dintre ei, în stare gravă, a murit la spital

 |  12:27
UPDATE. Trei militari români răniți în AFGANISTAN. Unul dintre ei, în stare gravă, a murit la spital

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri în Afganistan, în jurul orei 10.00, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, informează un comunicat al MApN.

"Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit", a anunțat inițial MApN. Ulterior, ministerul a anunțat că militarul grav rănit în urma atacului a murit la spital. 

Numele militarilor vor fi făcute publice după ce vor fi anunțate familiile lor. Potrivit sursei citate, militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED — Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților. Conform Ministerului Apărării, militarii focșăneni au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-15

TAGURI: batalionul 280, focsani, miliatri, mapn, afganistan, ranit

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
15 Sep 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148
Random imageUltimele stiriApa Nova