2019-05-20 02:08


Alina Bica a obţinut suspendarea pedepsei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 |  12:16
Alina Bica a obţinut suspendarea pedepsei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi condamnată la patru ani de închisoare.

"Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnata Alina Mihaela Bica împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017. (...) Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016 (...), până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. (...) Definitivă", se arată în minuta deciziei.

Avocaţii Alinei Bica au făcut contestații în anulare după decizia Curții Constituționale cu privire la componența completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, astfel că s-a decis ca până la luarea unei decizii în urma acestei solicitări, executarea pedepsei să fie suspendată.

Citeşte şi: Dan Şova, Constantin Niţă şi Rudel Obreja, eliberaţi din închisoare. Toţi au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecători

Pe 26 iunie, Alina Bica a fost condamnată definitiv de magistraţii Instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme.

În noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată în primă instanţă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului şi a fost achitată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi o alta de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, şi fostul şef al ANAF Şerban Pop va fi eliberat din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepsei în dosarul în care acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Cererile lui Udrea şi Bica de acordare a statutului de refugiat politic în Costa Rica, rediscutate, după ce iniţial fuseseră respinse

Cererile de acordare a statutului de refugiat politic în Costa Rica formulate de către Elena Udrea şi Alina Bica vor fi rediscutate după ce Tribunalul Administrativ pentru Imigraţie a anulat o primă rezoluţie care le respingea solicitările, scrie presa din Costa Rica, citând declaraţiile avocatei lui Udrea şi Bica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-20

TAGURI: alina bica, elena udrea, curtea de casatie si justitie,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
20 Dec 2018

tertipuri expre create pt hoti, ce ar trebui cf imenselor pagube realizate in defavoarea poporului sa fie condamnati pt inalta tradare si genocid la sanatatea poporului, a calitatii vietii poporului si a demnitatii unui intreg popor
ANONIM
20 Dec 2018

TOTI CIINI BOLNAVI SI LEPROSI , SA VA IA LA UMERI CRACI
Random imageUltimele stiri


STARBAG