2018-12-12 09:33


Au amanetat Capitala pe zece ani

 |  21:00
Au amanetat Capitala pe zece ani

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă (poreclit Livache de preşedintele Traian Băsescu), vrea să contracteze un împrumut, pe 10 ani, în valoare de 60 milioane de euro, pentru finanţarea unor investiţii.

După ce a anunţat că nu mai intenţionează să candideze la următoarele alegeri locale, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă (PDL), vrea să lase moştenire cetăţenilor. Primăria Sectorului 3 vrea să contracteze un împrumut în valoare de 235.000.000 de lei (circa 60 milioane de euro) pentru „lucrări de investiţii de interes local”, potrivit unui proiect de hotărâre. Împrumutul va fi achitat de primărie în următorii 10 ani.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul Negoiţă, împrumutul va fi realizat din „necesitatea realizării investiţiilor publice de interes local, a căror documentaţie tehnico-economică a fost aprobată prin hotărâri de consiliu local anterioare”.

Printre investiţiile care ar trebui asigurate de împrumut, se numără şi o piaţă agroalimentară de 9,3 milioane de euro, ce va fi amplasată la periferia Capitalei, pe Bulevardul Basarabia, la intersecţia cu Şoseaua Dudeşti – Pantelimon, în zona Republica. Un metru pătrat din viitoarea piaţă Republica va costa peste 1.600 de euro, în condiţiile în care constructorii susţin că o astfel de construcţie nu ar trebui realizată cu mai mult de 250 de euro pe metrul pătrat.   

Peste 6,5 milioane de euro vor fi folosiţi pentru construirea a două parcări supraetajate. Pentru acest proiect, administraţia locală va desfiinţa două parcări de aproximativ 150 de locuri fiecare.

17.940.328 de lei din împrumut vor fi utilizaţi pentru „modernizarea Parcului Titan”. Pentru extinderea creşei Titan II cu un corp de clădire nou, primăria va cheltui aproape 9 milioane de lei. Pentru o clădire multifuncţională în incinta curţii Grădiniţei nr. 241, primăria lui Negoiţă va cheltui 14.858.280 de lei din suma contractată.

Împrumutul, aprobat de consilieri

Proiectul de hotărâre privind contractarea celor aproximativ 60 milioane de euro va fi supus dezbaterii în şedinţa consiliului local de săptămâna aceasta. Totuşi, majoritatea consilierilor fiind membrii PDL, este greu de crezut că proiectul edilului Negoiţă nu va fi aprobat.   

Acesta nu este primul împrumut pe care primarul Liviu Negoiţă îl lasă moştenire locuitorilor din sectorul 3. La începutul celui de-al doilea mandat al său, în 2008, Negoiţă a contractat un împrumut de aproximativ 180 milioane de lei.

Un an mai târziu, în 2009, primăria condusă de Negoiţă avea datorii la bănci de aproximativ 300 milioane de lei, 130.000.000 de lei fiind numai din două credite cu perioadă de graţie de trei ani şi o perioadă de rambursare de şapte ani. Astfel, în 2005, Primăria Sectorului 3 s-a împrumutat cu 50.000.000 de lei pentru o perioadă de 84 de luni, cu o perioadă de graţie de 36 de luni, datoria publică urmând a se stinge în 10 ani, adică în 2015. În 2006, primăria s-a mai împrumutat de alte 80.000.000 de lei, tot pentru 84 de luni, cu o perioadă de graţie de trei ani, datoria urmând să fie achitată în 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-13

Mai multe imagini:
Au amanetat Capitala pe zece ani
zoom

TAGURI: Negoita, sector 3, Livache, Basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALI
31 Aug 2011

Daca tot pleaca de ce sa nu isi mai traga niste bani pe ultima suta de metri ? Trage acum cat mai poate si el, sa-si faca stocul si apoi se retrage din afaceri de genul acesta, cu cetatenii, ... trece la privat.
PROCURORUL
31 Aug 2011

NEGOITA si VIDEANU BORDURA sunt doi rahati bagati in politica pentru a comite "infractiuni LEGALE". CEI doi PENALI aflati in libertate vor plati decontul alaturi de alti "POLITICIENI PENALI" cat de curand.
ROMMEL
31 Aug 2011

O piata care nu-si va avea locul in zona respectiva . O piata care nici in ``epoca de aur`` nu avea randament (uzina 23 august, republica, masini unelte lucrau la maxim) Cu adevarat trist , este faptul ca cetatenii vor platii pentru lacomia si aroganta politicienilor pdl-isti .
CETATEAN DIN SECTOR 3
31 Aug 2011

Negoita distruge sistematic parcul Titan, pietruind si betonand cu ferocitate marti suprafete de spatiu verde si distrugand in ritm alert copacii din acest parc, iar re-plantarile sunt penibile fata de amploarea distrugerilor. Cred ca aprox 20% din suprafete verde a parcului a fost betonata sau pietruita si aceasta distrugere de mediu la niste preturi enorme, platite de cetateni. Nimei nu verifica ce face acest individ? Este conform legii? Cred ca nu... Nu se sesizeaza nici o comisie de control , inclusiv DGICP (daca nu gresesc denumirea exacta) , nici ministerul mediului ? pentru ce ii platim? Oricum se pare ca se cheltuie banii nostri aiurea, distrugand mediul (nu numai in parcul Titan) si indatorandu-ne, si in acelasi timp artere de circulatie majore precum Liviu Rebreanu, intersectie cu Nicolae Grigorescu, in apropiere magazin Titan, "are" niste gropi care distrug si un SUV precum Duster sau Toyota RAV4. Cine verifica ce face Negoita ? Cine opreste acest jaf fatis al cetatenilor din sectorul 3, unul din sectoarele care plateste printre cele mai mari Taxe si Impozite, atat ca valoare globala cat si pe capita ("cap" de locuitor) ? Consilierii care aproba aceste aberatii si acest jaf nu au nici-o responsabilitate?
ALI
31 Aug 2011

Ar trebui o noua lege in Romania, atunci cand ai si primarul si majoritatea consilierilor se pare ca ai puteri nelimitate in privinta actului decizional. Minoritatea nu poate sa faca nimic ! Nu ca nu vor, dar nu pot. Voturile se fac cu majoritatea, nu-i asa ? din 27 de consilieri 19 locuri apartin PD-L 'ului, o majoritate zdrobitoare, care are legea in mana. Daca erau ceva cetateni pe care ii ducea capul in sector ar fi lasat o portita, ceva care sa le ingradeasca oarecum dreptul de a risipi in acest hal banul public. O "chestie" care sa dea ceva puteri si opozitiei, ca asa este intr-un stat democratic si minoritatea este ascultata. Acesta numai sistem democratic nu este. Dar traim in Romania si totul este posibil
Random imageUltimele stiri


loading...