2018-12-19 10:32


Amarie, implicat în al doilea accident mortal

 |  21:00
Amarie, implicat în al doilea accident mortal

Fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, actualmente avocat, a fost implicat într-un accident în urma căruia au murit două persoane. Amarie este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Primele cercetări ale Poliţiei Rutiere Vrancea privind accidentul rutier în care a fost implicat fostul procuror general al PNA arată că Amarie este nevinovat, dar în acest caz este în lucru o expertiză, afirmă şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, Viorel Gheorghe. „Din primele cercetări a reieşit că acesta nu ar fi avut nici o vină. Noi am înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar de aici a fost trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru a fi soluţionat. Se face o expertiză în urma căreia se va stabili dacă impactul putea fi evitat, dar şi dacă şoferul din Botoşani (Ioan Amarie - n.r.) circula cu viteză legală”, a spus şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Vrancea.

Dosarul în care este cercetat fostul şef al PNA a fost înregistrat, vineri, la Parchetul Curţii de Apel Galaţi. „Este vorba despre un dosar de ucidere din culpă care conţine cercetările iniţiale făcute de poliţişti în urma producerii accidentului pe raza localităţii Goleşti din judeţul Vrancea”, a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Galaţi.

Spulberaţi la ieşirea din benzinărie

Accidentul s-a produs în 5 august, la o intersecţie de pe drumul european E 85, iar în urma acestuia şi-au pierdut viaţa două persoane, Mitică şi Valeria Baboi, soţ şi soţie. Maşina Dacia Logan în care se aflau s-a ciocnit violent cu autoturismul BMW X1 la volanul căruia se afla fostul şef al Parchetului Naţional Anticoruptie. Primele date furnizate de reprezentanţii Poliţiei Rutiere Vrancea arătau că şoferul Loganului nu ar fi acordat prioritate de trecere maşinii conduse de Amarie. „A ieşit din benzinărie şi nu am avut ce să fac pentru că mi-a apărut maşina în faţă. Sunt mulţi oameni care au văzut ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, dar nu am avut ce să fac", declara Ioan Amarie imediat după accident. În acea zonă, limita de viteză este de 70 de km/h.

Palmaresul lui Amarie: 3 morţi şi 3 răniţi

Pe vremea când era prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, în 1994, Amarie a fost implicat într-un accidentcare a dus la decesul unei femei. Cercetările au arătat că victima era vinovată de producerea accidentului, motiv pentru care Amarie a fost găsit nevinovat. Familia femeii a acuzat în mai multe rânduri faptul că poliţiştii şi procurorii ar fi muşamalizat vinovăţia procurorului. În martie 2008, după ce se pensionase, în drum spre Iaşi, maşina Audi A6, la volanul căreia se afla IoanAmarie, s-a ciocnit cu o Skoda, fiind rănite trei tinere.

FOTO: Ziarul de Vrancea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-10

Mai multe imagini:
Amarie, implicat în al doilea accident mortal
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LACRIMA RUTIERA
29 Aug 2011

VICTIMELE DECEDATE IN ACCIDENTELE RUTIERE ALE LUI IOAN AMARIEI MEREU VINOVATE. IN MULTE DIN CAZURI DE ACCIDENTE RUTIERE IN CARE AU FOST IMPLICATI MAGISTRATI DOAR VICTIMELE AU FOST VINOVATE !? LACRIMA RUTIERA - LA...CRIMA RUTIERA. LACRIMA RUTIERA - Proiectul Corneliei Galavan infirma in carje umilita de magistrati 14 ani in ' malaxorul justitiei ' in urma unei expertize false ascunsa de procurori pentru musamalizarea dosarului penal. Ion Amariei a mai fost implicat intr-un accident mortal in 1994 pe cand era Procuror Sef la Dorohoi. Accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni in centrul orasului dupa care a parasit locul accidentului. 'Coegii procurori' au rezolvat dosarul penal in baza unei expertize judiciare tehnice - auto care a concluzionat ca ' SOFERUL A FOST IN INPOSIBILITATE DE A OBSERVA INTENTIA VICTIMEI, DIN CAUZA OBTURARII CAMPULUI VIZUAL ' !? ATENTIE LA EXPERTIZELE JUDICIARE TEHNICO AUTO FALSE CARE DUC LA MUSAMALIZAREA DOSARELOR. Pentru a sustine afirmatia cititi articolul S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA si veti afla cum a fost ascunsa o expertiza falsa de catre procurorii Parchetului Sectorului 4 pentru a musamaliza un dosar penal. Ulterior expertul tehnic auto a fost condamnat pentru fals, fiind o premiera in justitie. Iar eu infirma in carje am fost umilita 14 ani in justitie. Cititi articolul CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL. Din 2001 am initiat proiectul ' LACRIMA RUTIERA ' prin care comemoram victimele ' genocidului rutier ' aragand atentia ca in Romania nu exista o JUSTITIE REALA A ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE, mai ales cand victimele au calitatea de ' simplu cetatean ' iar multe dosare sunt musamalizate in faza cercetarilor penale, iar cand ajung in justitie ' asasinii soselelor ' sunt condamnati la...libertate, victimele fiind dispretuite de magistrati. La prima editie a proiectului LACRIMA RUTIERA ce a avut loc la sala Arcub din Bucuresti am avut ca motto : '' ASASINII AI SOSELELOR DORMITI LINISTIT. JUSTITIA VA VEGHEAZA SOMNUL '' si am avut ideea de al invita si pe Procurorul General PNA Ioan Amariei sa participe la eveniment .Avand in vederea neparticiparea acestuia am avut initiativa de a protesta in fata PNA incercand astfel sa atrag atentia de fenomenul de coruptie din solutionarea tragediilor rutiere. IN ROMANIA DOR 10% DINTRE ASASINII SOSELELOR SUNT CONDAMNATI CU EXECUTAREA PEDEPSEI IN PENITENCIAR. Cred ca in acest caz in care au murit doi oameni o expertiza tehnica auto corecta ar trebui sa demonstreze daca accidentul putea fi evitat si in ce conditii, iar cercetarea penala a colegilor procurori ar putea concluziona o ' CULPA COMUNA CONCURENT EGALA '. ATENTIE LA EXPERTIZELE JUDICIARE TEHNICE AUTO FALSE ! Domnule Eduard Pascu va mai aduceti aminte de ' Cazul Cornelia Galavan ' care a stat la baza infiintarii Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie - AVAC ?
AMARU
29 Aug 2011

un CRIMINAL fara de lege - la puscarie cu acest NEMERNIC INCOSTIENT !!!
Random imageUltimele stiri


loading...