2019-02-21 14:35


Ambasada GERMANIEI, reacție de ULTIMĂ ORĂ în scandalul Ordonanțelor

 |  19:03
 Ambasada GERMANIEI, reacție de ULTIMĂ ORĂ în scandalul Ordonanțelor

Ambasada Germaniei la Bucureşti a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că prin adoptarea ordonanţei de urgenţă Guvernul a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui, justiţiei şi a unei largi părţi a populaţiei.

''În noaptea trecută, guvernul României a emis două ordonanţe de urgenţă pe care le cunoaştem în linii mari şi care aduc modificări Codului penal, precum şi amnistii penale. Este foarte evident că prin intermediul acestor decizii, guvernul României a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui României, ale justiţiei şi ale unei largi părţi a populaţiei. Urmărim cu o oarecare îngrijorare aceste evoluţii. Pentru că şi o mare parte a societăţii civile din România îşi exprimase, deja, foarte clar, îngrijorările cu privire la deciziile luate şi la subiectul despre care este vorba'', se arată în comunicatul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Ambasada Germaniei face referire şi la declaraţiile reprezentanţilor Comisiei Europene pe aceeaşi temă. ''În acest context, Comisia Europeană a făcut deja în dimineaţa zilei de astăzi o declaraţie critică prin vicepreşedintele în funcţie, Timmermans, şi prin preşedintele Jean-Claude Juncker. Cred că putem afirma că aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun şi corect, şi având în vedere unele decizii iminente, la nivelul Uniunii Europene, ce privesc România. Din acest considerent, ne dorim răspunsuri clare din partea Guvernului legat de viziunea acestuia cu privire la continuarea luptei ferme împotriva corupţiei şi la întărirea statului de drept, în aceste condiţii-cadru legale schimbate'', se mai precizează în comunicat.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: ambasada germaniei, comisia europeana, guvern, presedinte, ordonante
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANBU
02 Feb 2017

De unde puterea de a urechia alt stat si recomanda ca nu e ok un lucru.Cum mai sta cu amestecul in treburile interne al statului roman?Rusinica!!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...