2019-03-24 17:37


Ambasadorii Franței și Germaniei, semnal de ALARMĂ pentru politicienii români

 |  21:40
Ambasadorii Franței și Germaniei, semnal de ALARMĂ pentru politicienii români

Michele Ramis şi Cord Meier-Klodt, ambasadorii Franţei, respectiv Germaniei la Bucureşti, sfătuiesc România să renunţe la luptele interne şi să profite de oportunităţile care îi vor fi oferite odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care va da o nouă perspectivă ţării.

Potrivit news.ro, cei doi au punctat, în timpul unei întâlniri din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov - la care a participat şi Hans Klemm, ambasadorul SUA - faptul că Uniunea Europeană se confruntă, astăzi, cu provocări atât din interior, cât şi din exterior - terorism, imigraţie, scepticism, încălcarea legilor internaţionale."Toate acestea creează un nou context. Avem de-a face cu surprize, dar ele sunt şi ocazii. Îngrijorarea mea este cum putem apăra modelul nostru democratic unic?”, s-a întrebat Michele Ramis.Franţa şi Germania, au spus cei doi, şi-au luat angajamentul de a ajuta România în pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului UE."Credem că preşedinţia CE îi va da României o nouă perspectivă. România trebuie să lase de-o parte luptele interne, trebuie să fie constantă în valorile ei şi să profite de ocazie. Vă subestimaţi capacităţile şi ocaziile. Mi-ar plăcea ca România să se întoarcă la România”, a mai spus Ramis. De cealaltă parte, Meier-Klodt a precizat că "Alianţa transatlantică şi Uniunea Europeană nu trebuie considerate cuvenite, trebuie să luptăm pentru ele, dacă vrem să menţinem ceea ce am obţinut şi să continuăm să dăm formă lumii noastre, altfel, îi vom lăsa pe alţii să îi dea formă”.El a amintit, de asemenea, de provocările la care este supusă UE: "Din perspectiva Europei, unele dintre cei mai importante provocări sunt Rusia, expansiunea intereselor Chinei şi numeroasele crize. Noua politica 'America First' a preşedintelui Trump, pentru Europa, trebuie luată în calcul drept o nouă provocare. Acest principiu, de 'Me First', îl găsim în toate ţările europene şi este unul nou de care trebuie să ne ocupăm”."Nu trebuie să ne păcălim. Nu este vorba doar de anumite figuri politice, care pot veni şi pleca sau rămâne, ci despre o mişcare tectonică în societatea noastră, iar figurile politice sunt vizibile tocmai din acest motiv”, a completat Meier-Klodt.Pentru Europa, „unitatea nu este totul, dar fără unitate, totul este nimic”, a parafrazat ambasadorul german o replică dintr-un film al lui Luchino Visconti. „Vrem o anumită Europă, nu o formă fără fond”.„Păstraţi România pe linia progresului”, a îndemnat el. „Rolul României nu trebuie supraapreciat. România are potenţial de a dobândi un rol crucial în această ecuaţie, ca ţară fundamental europeană, fără polarizări. Mental, ea este amplasată în centrul Europei. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene oferă o ocazie unică, aţi face bine să nu o rataţi”, a completat el. România va prelua, în ianuarie 2019, după 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE pentru o perioadă de şase luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-21

TAGURI: ambasadori, franta, germania, semnal de alarma, lupte interne
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Iul 2018

Cu cine preia Romania presedintia Europei , cu analfaeta dancila, cu puscariasul drak-neacare a furat banide la copii orfani, cu valcov condamnat 8ani in prima instanta, cu firea si olguta, cu penala plumb. Suntem penibili de tot . Si asta din cauza gunoaielor care au votat aceasta organizatie mafiota numita psd ciuma rosie.
ANONIM
22 Iul 2018

Toate partidele-s la fel. Sunt cu toatele o 'creatie' a unui monstru
@ANONOM
22 Iul 2018

E mai bun nazistul vostru IOH=ANUS CARE I=A VANDUT PENTRU ORGANE LA CANADIEN? GUNOAIE SUNTETI VOI ASTIA CU ''MUIA 'IN GURA DIN CARE V-ATI FACUT DEJA UN SPORT AL VOSTRU DAR PNL'UL NU=S SI ACOLO TOTI BANDITII COMUNSTI DIN EPOCA DE AUR? BLAGA; BOC; FLUTUR; IOH-ANNUS; TZURCAN SCOLITA LA MOSCOVA SI ALTE SCURSURI VOI SUNTETI NISTE GUNOAIE ROSII@ MUISTE MISEILOR SI MAI VORBITI
ANONIM
22 Iul 2018

Nu ai pe cine te baza pt onestitate acum. c e a fost bun a fost distrus dp punerea pe tava a acestui popor bolsevicilor. De atunci ce fu bun cat de cat fu pervertit de melitia sovietelor abuzatoare in extremis, apoi si-au promovat cadrele lor fidele, alese pt lipsa de caracter si inclinatie la jaff si oprimare. tata spunea ca in armata a fost langa emil Bodnaras si ca erau lupte cu arme intre ei pt ca nu se stia in 1950 si ceva care este fitilit la rusi si apare ordinul de a se trage in cel mai putin dispus la miselii de orice gen. A prins armata cu lupte intestine intre clanurile gunoaielor infiltrate ca sa ia locul romanilor integri. Si acum avem continuitatea lor, nici azi nu suntem scutiti, in plus au ingaduit si din alte zari sa inhate bunastarea acestui popor, numai pt a se mentine la puterea din umbra. Aici, numai tradatorii poporului o duc bine. Asta trebuie sa inteleaga acest popor ultra mintit si inselat
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...