2019-01-19 04:49


Ambasadorul României la Budapesta, convocat la Ministerul de Externe în urma declaraţiilor lui Tudose

 |  14:11
Ambasadorul României la Budapesta, convocat la Ministerul de Externe în urma declaraţiilor lui Tudose

Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat vineri de Ministerul de Externe din Ungaria în urma declaraţiilor premierului Mihai Tudose, considerate inacceptabile, potrivit Digi 24. Premierul Mihai Tudose a vorbit miercuri la Realitatea TV despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, semnată recent la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag”.

Ministerul de Externe din Ungaria califică inacceptabile declaraţiile premierului Mihai Tudose şi aşteaptă scuze de la acesta, potrivit sursei citate.

De asemenea, în urma afirmaţiilor premierului Mihai Tudose Ministerul de Externe al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca.

Premierul Mihai Tudose trebuie să îşi retragă declaraţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, a declarat, la RFI, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care se declară şocat şi aşteaptă scuze de la prim-ministru. Liderul UDMR mai spune că aceste afirmaţii nu pot rămâne fără consecinţe. Premierul Mihai Tudose a vorbit miercuri la Realitatea TV despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, semnată recent la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag”.

”Absolut inacceptabile. Nu mă aşteptam de la Mihai Tudose, pentru că nu are antecedente, el nu avea declaraţii de acest tip niciodată de când eu îl cunosc, de aceea m-a şocat această declaraţie. În UE nu poţi să propui fără consecinţe politice reintroducerea pedepsei capitale şi după aceea să spui pentru o comunitate mai mică sau mai mare că nu eşti de acord cu ideile comunităţii respective şi se vor flutura, că vor fi spânzuraţi, că vor fi omorâţi. Deci, din acest punct de vedere, eu cred că nici această declaraţie nu poate să rămână fără consecinţe. În primul rând, eu aştept scuze de la premierul Tudose şi retragerea acestor cuvinte", a declarat Kelemen, potrivit News.ro.

El a mai spus că nu crede că premierul poate să rămână în funcţie pe termen lung, în UE, pentru că "nu poate să fie credibil un om politic care face astfel de afirmaţii şi care spune că se vor flutura lângă steag unii sau alţii”.

Miercuri seară, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

”Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-12

TAGURI: Ambasadorul României la Budapesta, Ministerul de Externe din Ungaria, declaratii tudose
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HADRIAN
12 Ian 2018

Daca domnul ambasador este roman verde, le va declara acestor turbulenti realitatea. Romania este bombardata din 1927 de declaratii belicoase din partea unui stat liliput, Hungaria. In 1940, prin alianta cu calaul omenirii, Adolf Hitler, hungurii au ocupat o parte din Romania, unde au ucis aproximativ 500 ooo de fiinte umane. Genocidul a fost ordonat de Berlin, dar slugile lor budapestane au dirijat genocidul spre evreii vorbitori de limba maghiara (?!) si romanii care nu se puteau impaca cu arbitrariul unor legi barbare. Dupa 1919, in actualul teritoriu hungar, fiintau 250.000 de suflete romanesti. Dupa anul de gratie 1989, cu greu se puteau numara 20 000. Multi nu se declara de nobila stirpe latina pentru a nu fi anihilati fizic. Aici guvernele Romaniei ar fi avut ceva de spus daca ar fi reprezentat cat de putin fiinta nationala. N-au facut-o, vor suporta consecintele. Le aducem la cunostinta reprezentantilor barbariei hungare din Campia Panonica ca in actuala Republica Hungara nu exista nici un liceu de limba romana. Absolut nici unul. Cel denumit Nicolae Balcescu din Gyula are toate materiile predate in limba hungara, permitand romanilor care mai au curajul sa-si decline fiinta etnica sa invete si limba romana ca limba straina. La fel le aduc la cunostinta amatorilor in ale politichiei de la Bucuresti ca in judetele unde Victor Orban si ciracii lui dicteaza, facand presul lui din partidele hunguresti din Romania (pe baza de stipendii grase!) respectiv Harghita si Covasna, romanii sunt supusi celei mai negre umilinte si represiuni. Ar trebui sa stie voiajorul din Teleorman, domnul Liviu Dragnea, pe pamanturile sfinte ale Moldovei pentru a strange voturile saracimii, ca romanii din judetele asa numitei zone a secuilor (iar o nebunie a istoriei, acestia s-au lasat maghiarizati pentru false privilegii si acum sunt masa de manevra a hunguruior!) sunt anihilati. Dar romanii din judetele instrainarii vor sa ramana ceea ce sunt: demni urmasi ai civilizatiei latine. Sa
ANONIM
12 Ian 2018

In tot acest joc se afla bine pozitzionata si propaganda rusa . Rusia nu doarme , este buna prietena cu Budapesta.
MIREL
13 Ian 2018

Melescanu nu uita ROMANIA NU E A TA. Chiar daca UNGARIA CERE TU TREBUIE SA SPUI CA, TINUTUL SECUIESC NU E UNGURESC. AMBASADORUL ROMANIEI DIN UNGARIA DACA ESTE CU ADEVARAT DIPLOMAT TREBUIE SA FACA INTERESELE ROMANIEI SI SA SPUNA CA NOI SUNTEM UN STAT INDEPENDENT SI NU O COLONIE. RESPECTAM ORICE DAR NU DAM TERITORIUL NOSTRU PENTRU CA UNGARIA ASA VREA . SPER CA MAI EXISTA SI PATRIOTI IN ROMANIA.
LEVST.
15 Ian 2018

Teodor Meleșcanu, ministru de Externe: Nu îmi dau demisia(...)____-------____Cine dracu' a mai vazut ca porcul batran sa plece de la troaca plina cu taratze?!
Random imageUltimele stiri

loading...