2017-01-21 02:13

EVENIMENT


Americanii vor urmaşi potriviţi pentru Morar şi Kovesi

 |  19:46
Americanii vor urmaşi potriviţi pentru Morar şi Kovesi

Diplomaţia americană a anunţat că încurajează Guvernul României să se asigure că succesorii procurorului general Laura Codruţa-Kovesi, respectiv procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, vor fi aleşi pentru a menţine „aceleaşi standarde” pe care cei doi le-au realizat.

Ambasada SUA la Bucureşti a subliniat într-un comunicat de presă „realizările impresionante” pe care Morar şi Kovesi le-au avut în ultimii ani. „Încurajăm Guvernul României să se asigure că vor fi aleşi succesori potriviţi pentru a menţine aceleaşi standarde înalte de integritate, independenţă şi simţ al răspunderii”, se arată în comunicat. Anunţul diplomaţiei americane a fost făcut cu ocazia vizitei directorului FBI în România, Robert Mueller.

„Cooperarea cu procurorii români a fost un alt element-cheie în succesul eforturilor noastre de aplicare a legii. SUA apreciază devotamentul, curajul şi integritatea conducerii şi a angajaţilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ai direcţiilor specializate din cadrul acestei instituţii, Direcţia naţională anticorupţie şi Direcţia de investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism”, se mai arată în comunicatul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CATI GAMULESCU
08 Dec 2011

Intr-o tara normala un asemenea diplomat ar fi fost deja expulzat pentru ca nu a respectat obligatia pe care o impune tuturor diplomatilor, inclusiv celor americani, Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice dintre state de a nu se amesteca sub nicio forma in treburile interne ale altui stat. Sunt convinsa ca daca ambasadorul Romaniei in SUA ar fi indraznit sa faca o asemenea declaratie ar fi fost pleznit fara mila de autoritatile americane si i s-ar fi cerut ferm sa-si incheie misiunea in SUA. Iata ca am ajuns in jalnica postura de tara batjocorita ca pe timpul fanariotilor si al dominatiei sovietice - urmare logica a politicii noastre externe slugarnice, lipsita de demnitate promovata de regimul BASESCU !

Adauga un comentariu

Random image