2018-12-15 04:17


Amicul şefului STS face afaceri cu Internele

 |  21:00
Amicul şefului STS face afaceri cu Internele

Firma unor prieteni de familie ai directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, a semnat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor un contract de aproape 16,5 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro). Firma Quality Business Solutions SRL trebuie să optimizeze aplicaţia Sistemul Informatic de Management al Străinilor (SIMS).

Contractul a fost atribuit pe 25 mai, Quality Business Solutions fiind singura firmă participantă la licitaţie, în urma publicării unui anunţ de participare în data de 8 martie. Practic, în două luni şi jumătate, licitaţia a fost adjudecată.

Firma Quality Business Solutions SRL aparţine lui Dumitru Octavian Nicolau, unic asociat şi administrator. Acesta este căsătorit cu Iuliana Adriana Nicolau, care deţine integral firma Omnivision Consultanţă SRL. La această din urmă societate a lucrat, cel puţin până în 2011, soţia directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, Camelia Opriş.

Afaceri de peste 6 milioane euro cu STS

Quality Business Solutions SRL nu este la singurul contract cu o instituţie de stat, având în ultimii cinci ani zeci de lucrări din domeniul tehnologiei informaţiei efectuate pentru diverse instituţii, ministere, agenţii sau regii autonome. Trebuie spus că generalul Marcel Opriş a fost numit în funcţia de şef al STS în anul 2005, prin decretul prezidenţial semnat de Traian Băsescu.

Începând cu anul 2007, pe lângă lucrările primite de la diverse instituţii publice, firma lui Dumitru Nicolau a încheiat cu STS mai mult de 50 de contracte, în valoare de peste 25,5 milioane lei, fără TVA (aproximativ 6 milioane de euro).

Firma Quality Business Solutions are un punct de lucru chiar la adresa de domiciliu a soţilor Nicolau, respectiv în localitatea ilfoveană Bragadiru (evităm să publicăm adresa exactă din motive lesne de înţeles). Sediul social al firmei este însă în curtea RA-APPS, de pe strada Moliere nr. 6-8, având numărul 8A.

Anul trecut, Marcel Opriş declara cotidianului „Jurnalul Naţional“ că soţia sa este prietenă cu Iuliana Nicolau, şi că îl cunoaşte bine şi pe soţul aces­teia, Dumitru Octavian Nicolau, dar că nu vede nici un conflict de in­te­rese în faptul că firma acestuia a ob­ţinut peste 50 de contracte cu STS. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-07

TAGURI: marcel opris, firma, faceri, mai
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...