2018-12-19 16:06


Ample percheziţii DIICOT la cluburile din Capitală. Prejudiciul - 500.000 euro

 |  10:15
Ample percheziţii DIICOT la cluburile din Capitală. Prejudiciul - 500.000 euro

Procurorii DIICOT fac, joi dimineaţa, ample percheziții la cluburi din Capitală, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli şi Le Club, patronii și administratorii fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul provizoriu estimat în acest caz este de 500.000 euro.

Oficiali din DIICOT au precizat că perchezițiile au loc la toate punctele de lucru ale societăților Choco Ateneu SRL și Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria IL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herăstrău SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL.

„Din primele informații rezultă că pe raza municipiului București activează un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani prin desfășurarea de activități comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală, în care sunt evidențiate veniturile adevărate, și una fictivă, ce reflectă venituri diminuate și cheltuieli majorate, astfel încât baza de impozitare să fie diminuată)”, precizează sursa citată.

Procurorii susţin că activitatea infracțională era coordonată de Tudor — Mihai Constantinescu și cetățeanul francez Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, asociați la societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL.

Potrivit DIICOT, în anul 2006, „aceștia au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanța”.

Programul de contabilitate constă „în existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori: unul reflectă realitatea economică și financiară a contribuabilului la care accesul este restricționat și unul falsificat, în care sunt înregistrate date și operațiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: ample, perchezitii, diicot, club, capitala, prejudiciu, 500000, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...