2018-10-20 03:04


Ample percheziţii DIICOT la o grupare specializată în fraude informatice

 |  10:13
Ample percheziţii DIICOT la o grupare specializată în fraude informatice

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna și ofițeri de poliție judiciară au desfăşurat, luni dimineața, mai multe percheziții în 10 județe și în municipiul București, la o grupare infracţională organizată specializată în fraude informatice și spălare de bani.

DIICOT a precizat, într-un comunicat de presă, că perchezițiile au avut loc în București, Covasna, Vrancea, Brăila, Buzău, Bacău, Olt, Arad, Timiș, Vaslui și Iași, urmând ca 22 de persoane să fie duse la audieri.

„În perioada 2013 — 2015, suspectul D.A. a inițiat și coordonat un grup infracțional organizat cu componente transnaționale în vederea săvârșirii de infracțiuni prin falsificarea cardurilor bancare cu ajutorul unor echipamente dedicate și efectuarea de retrageri neautorizate, cu obținerea unor însemnate profituri materiale, în special din țări ale Uniunii Europene — Marea Britanie, Franța, Spania—, dar și din state din afara UE precum Norvegia, Elveția, Republica Moldova, Columbia, Argentina, Thailanda, Coreea de Sud”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii susţin că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că dispozitivele confecționate artizanal erau montate pe diferite tipuri de ATM-uri pentru obținerea datelor confidențiale ale cardurilor bancare, activitate urmată de rescrierea acestor date informatice pe carduri blank și retragerea frauduloasă de numerar de la bancomate.

Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea a obținut date confidențiale de la aproximativ 7.000 de carduri bancare, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 40.000 de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

TAGURI: ample, perchezitii, diicot, grupare, specializata, frauda, informatica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...