2018-12-15 11:33


Ample percheziţii la firme de reciclat ambalaje. Prejudiciul - 54 milioane euro

 |  08:59
Ample percheziţii la firme de reciclat ambalaje. Prejudiciul - 54 milioane euro

Procurorii Parchetului General și ofițeri de poliție fac, marţi, ample percheziţii în București și 11 județe, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane. Dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în legătură cu activitatea de reciclare a deșeurilor de ambalaje. Prejudiciul produs bugetului în acest caz este estimat la 54 milioane euro.

Parchetul General a precizat, într-un comunicat de presă, că „persoanele suspectate sunt bănuite că ar fi evidențiat operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro”,

Sursa citată a mai menţionat că percheziţiile sunt efectuate în București și județele Argeș, Brăila, Cluj, Constanța, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Prahova, Vâlcea, Vrancea și Tulcea.

Oamenii legii fac cercetări în acest caz cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și fals în declarații în formă continuată, comise în legătură cu activitatea de reciclare a deșeurilor de ambalaje reglementată de Directiva europeană 94/62/CE/1998.

Potrivit procurorilor, „în perioada 2012—2014, reprezentanții operatorilor licențiați în vederea preluării obligațiilor privind realizarea obiectivelor anuale minime de îndeplinit de operatorii economici care au introdus pe piața națională bunuri ambalate și ambalaje de desfacere (care generează deșeuri de ambalaje) și reprezentanții unor societăți cu care acești operatori licențiați au încheiat contracte de prestări servicii au evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care au denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligații”. 

„Înregistrarea și declararea acestor operațiuni a facilitat operatorilor licențiați obținerea vizei anuale necesare funcționării acestora și a condus la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale la Fondul pentru mediu, respectiv a contribuției în cuantum de 2 lei/kg, datorată pentru diferența dintre cantitățile de deșeuri de ambalaje corespunzătoare obiectivelor anuale minime de îndeplinit și cantitățile de deșeuri de ambalaje efectiv valorificate”, precizează sursa citată.

Procurorii au beneficiat în documentarea activității infracționale de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.

La acțiune participă polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Investigații Criminale, Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și lucrătorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție ale celor 11 județe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17
Citeste si:
Percheziţii într-un dosar de tăiere ilegală de arbori. Prejudiciul - 4 milioane euro

TAGURI: ample, perchezitii, firma, reciclat, ambalaje, prejudiciu, 54, milion, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...