2018-12-15 22:48


Ample percheziţii la societăţi şi persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda caritas unguresc

 |  09:26
Ample percheziţii la societăţi şi persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda caritas unguresc

Polițiștii din Prahova fac, luni dimineaţă, mai multe percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune prin metoda „caritas unguresc”. Anchetatorii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, delapidare și desfășurarea, fără drept, de activități specifice instituțiilor de credit.

"La data de 16 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează opt percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale situate în municipiile București, Cluj și Miercurea Ciuc", a precizat IGPR, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, „din luna iunie și până în prezent, ar fi fost induse în eroare peste 350 de persoane din județul Prahova și din județele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de caritas unguresc”.

"Astfel, cei în cauză, prin folosirea unei societăți comerciale înființate în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele așa-zise contracte de asociere în participațiune, s-ar fi angajat față de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Națională a României", a precizat IGPR.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 350.000 de lei.

"În cursul zilei de luni, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cinci persoane bănuite de implicare în activitatea infracțională, iar alte 50 vor fi audiate pentru stabilirea situației de fapt", a menţionat IGPR.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, camătă, delapidare și desfășurarea, fără drept, de activități specifice instituțiilor de credit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: ample, perchezitii, societate, persoana, inselaciune, metoda, caritas, unguresc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...