2018-11-15 02:02


Ana Maria Pătru, șefa instituției care organizeză alegerile, ridicată de DNA

 |  16:35
Ana Maria Pătru, șefa instituției care organizeză alegerile, ridicată de DNA

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost ridicată, marți după-amiază, de la o locuință din orașul Voluntari, ea fiind apoi dusă la audieri la sediul DNA Ploiești. Pătru este vizată într-un dosar privind fapte de corupție, respectiv spălare de bani și trafic de influență, au precizat surse apropiate anchetei, citate de Agerpres. Potrivit acestora, cercetările privesc contracte de IT cu privire la softuri pentru alegeri. Potrivit unui comunicat de presă, transmis de DNA, procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008-2015, a unor infracțiuni de corupție.

Reprezentanți ai DNA Ploiești au efectuat, marți dimineață, percheziții la sediul Autorității Electorale Permanente, dar și la adrese din județele Ilfov și Vâlcea, în același dosar.

Soțul șefei Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, ar fi încercat să fugă având asupra lui documente relevante în cadrul cercetărilor derulate de procurorii DNA Ploiești, acesta fiind oprit de polițiști, au declarat surse apropiate anchetei. Potrivit surselor, la perchezițiile efectuate de DNA Ploiești în județul Vâlcea, soțul președintelui AEP ar fi încercat să fugă cu documentele societății lui radiate, care ar fi relevante pentru circuitul banilor. Persoana în cauză ar fi fost oprită de polițiști, au arătat sursele citate.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei 'Vlad Țepeș'.

Fostă membră PD, apropiată de Elena Udrea

Ana Maria Pătru a ajuns preşedinte al AEP în luna mai 2012, din octombrie 2013 fiind și vicepreședinte al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB)

În martie 2007, Ana Maria Pătru a fost numită vicepreședinte al AEP de către Administraţia Prezidenţială, anterior ea ocupând funcţia de director coordonator al Autorităţii Electorale Permanente - Filiala Regională Sud. În perioada 2003-2005, Pătru a fost consilier juridic la Direcția Generală a Finanțelor Publice Vâlcea.

Ea a intrat în PD în anul 2002, a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean Vâlcea şi preşedinte executiv al organizaţiei locale de femei. Pătru este cunoscută ca fiind o apropiată a Elena Udrea, cu care s-a afişat de multe ori în cadrul unor evenimente private. Potrivit CV-ului postat pe site-ul AEP, Pătru a absolvit, la fel ca și Elena Udrea, Colegiul Naţional de Apărare. A terminat Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane și are două masterate, obținute la SNSPA și la Univesitatea Națională de Apărare “Carol I”. Înainte de numirea ei la AEP, Ana Maria Pătru a fost propusă de PD Vâlcea pentru un post de europarlamentar, pe un loc neeligibil însă.

Autoritatea Electorală Permanentă este, potrivit descrierii de pe propriul site, o instituţie administrativă autonomă cu personalitate juridică şi cu competenţă generală în materie electorală, care are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu respectarea Constituţiei, a legii şi a standardelor internaţionale și europene în materie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-16

TAGURI: ana amria patru, alegeri, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
15 Noi 2016

Autoritatea Electorala Permaneta (institutie de taiat frunza la caini sau de dat tita la pureci) a avut initial incadrati 170 salariati bugetari apoi s-au facut suplimentari de angajati, fara nr. – fiecare din acestia apartinind unui anumit tip de clientelism. Ca atribut principal aceasta structura fantoma “asigura aplicarea unitara, la nivel national – CULMEA MINUNILOR - in intervalul dintre doua perioade electorale - 4 ani - a dispozitiilor legale privind organizarea alegerilor si a altor consultari electorale cu caracter national sau local; administreaza registrul national al sectiilor de votare; intocmeste si actualizeaza registrul electoral”. Functioneaza ca persoana juridica doar in baza Hotaririi Nr. 2 din 19 martie 2007 modificata de Hotarirea Nr. 3 din 24 septembrie 2008 a Parlamentului României pentru suplimentarea schemei de personal) unde veniturile salariale si structurile organizatorice intrec orice inchipuire realista. AEP trebuie desfiintat pt ca toaca bugetul tarii fara folos , BEC este o institutie mai mult decat suficienta mai ales daca intra in actiune la termenul potrivit pt a satisface cu OBIECTIVITATE toate cerintele PROCESULUI ELECTORAL.
CROCODILUL FLAMAND
15 Noi 2016

UDREA DE LA ALEGERI....CARE NUMARA VOTURILE CU SOFTURILE LUI GHITZA....VOTEZI DEGEABA.......CIRC SI TZYGANIE MAFIE BOLSEVICA
Random imageUltimele stiri


loading...