2017-01-17 12:53

EVENIMENT


ANAF valorifică bunurile confiscate lui Robert Negoiţă. O nouă etapă în lupta fiscului cu preşedintele PSD Ilfov

 |  17:17
ANAF valorifică bunurile confiscate lui Robert Negoiţă. O nouă etapă în lupta fiscului cu preşedintele PSD Ilfov
ANAF a început pe 24 septembrie un control privindtranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de preşedintele Organizaţiei Judeţenea PSD Ilfov, deputatul Robert Negoiţă, în perioada 2006-2008, pentru a verificadacă trebuie plătită TVA la aceste operaţiuni. În urma verificărilor, ANAF aconsiderat că vicepreşedintele PSD datorează bugetului de stat suma de 120 de milioanede lei (aproximativ 28 de milioane de euro), reprezentând TVA aferentătranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 plus penalităţi.

ANAFa încasat până în prezent 20 de milioane de euro din sumele reprezentând TVAneplătită în urma tranzacţiilor imobiliare efectuate de persoane fizice şi vaîncepe în zilele următoare valorificarea bunurilor imobiliare ale omului deafaceri Robert Negoiţă, pentru recuperarea prejudiciului. "Am avut anultrecut şi am dezvoltat o verificare, spectaculoasă zic eu, pe segmentul TVA laacele persoane fizice care în ultimii ani, între 2006-2008, au derulattranzacţii (imobiliare - n.r.) în nume... Vă pot spune că acolo am stabilitaproximativ 150 de milioane de euro. Din aceste 150 de milioane de euro am încasat20 de milioane de euro", a afirmat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, laemisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV. El a arătatcă diferenţa de 130 de milioane de euro face obiectul contestărilor şi alacţiunilor în instanţă. Blejnar a precizat că la momentul controlului a impussechestre sau măsuri asigurătorii aproape în totalitate, pentru a blocaposibilitatea înstrăinării patrimoniului către alte persoane.

„Ne-amluptat vreo jumătate de an”

ŞefulFiscului a amintit că un mare dezvoltator a încercat chiar în timpulcontrolului să înstrăineze bunurile imobiliare. "Am avut o luptă, aşa, cughilimele de rigoare, prin direcţia juridică, vreo jumătate de an, până amreuşit să-i anulăm acea hotărâre… avea o hotărâre a unei societăţi prin care aaportat toate bunurile în persoană fizică la o societate comercială. Am reuşits-o anulăm, am câştigat în instanţă şi în zilele următoare, vă pot spune, aşaca premieră, vom trece la valorificarea bunurilor", a spus preşedinteleANAF. El nu a dorit să spună cine este persoana vizată, arătând că există în Codulde procedură fiscală un articol care se referă la secretul fiscal şi nu-ipermite să dezvăluie nume.

Surseoficiale au declarat ulterior pentru că persoana ale cărui bunuri imobiliare vor fivalorificate este omul de afaceri Robert Negoiţă.

Imobileînstrăinate în perioada controlului

ANAFa început pe 24 septembrie un control privind tranzacţiile din sectorulimobiliar realizate de Robert Negoiţă în perioada 2006-2008, pentru a verificadacă trebuie plătită TVA la aceste operaţiuni.

Înurma verificărilor, ANAF a considerat că Negoiţă datorează bugetului de statsuma de 120 de milioane de lei (aproximativ 28 de milioane de euro),reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada2006-2008 plus penalităţi.

Sursedin ANAF au declarat atunci pentru Mediafax că omul de afaceri a înstrăinat întimpul controlului apartamente, terenuri şi loturi de parcare în valoare de66,6 milioane de lei către fratele şi către tatăl său, astfel că Fiscul nu aputut dispune măsuri asigurătorii şi pentru aceste bunuri.

Persoanelefizice care efectuează tranzacţii imobiliare în scop personal sunt scutite deplata TVA, iar această facilitate a fost utilizată de numeroşi dezvoltatoricare au înregistrat tranzacţiile în nume personal şi nu prin intermediul unorfirme. Fiscul consideră însă că dovedirea unor acte de comerţ derulate de opersoană fizică implică automat că aceasta este plătitor de TVA şi nu se aplicăscutirea de taxă.

Înperioada 2008-2009 am avut curajul să fac parte din Comisia parlamentară deanchetă ce avea ca obiect de activitate demascarea ilegalităţilor patronate dinfuncţia de ministru de către Elena Udrea, protejata lui Traian Băsescu, şi amavut inconştienţa de a fi una dintre cele mai ferme voci ale comisiei. La puţintimp după aceea, într-o încercare puerilă de a mă intimida, s-a declanşatoperaţiunea de compromitere a mea prin intermediul ANAF-ului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
13 Mar 2011

Ei pe dracu, lupta cu pre sedintele PSD Ilfov. Fata laul asta de Negoita, nu s-a bagat in PSD de dragu l celor saraci cu duhul, putorilor si milogilor. S e stia cu musca pe caciul a si voia protectie. Mai sunt "dezvoltatori", dar nu-i roade-n fund grija p entru popor, stau linisti ti departe de politica.

Adauga un comentariu

Random image