2018-12-14 21:25


Anca Boagiu, AUDIATĂ la DNA în dosarul Elenei Udrea

 |  14:40
Anca Boagiu, AUDIATĂ la DNA în dosarul Elenei Udrea

Senatorul PNL Anca Boagiu este audiată miercuri, la sediul DNA, în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune. În cursul zilei de marţi, au mai fost audiaţi în acest dosar Vasile Blaga și Ioan Oltean, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Anchetatorii susţin că, „în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA”.

De asemenea, procurorii mai susţin că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: anca boagiu, audiata, dna, dosar, elena udrea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...