2018-12-18 13:09


Anchetă: copil găsit mort într-un centru de plasament

 |  19:40
Anchetă: copil găsit mort într-un centru de plasament

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui face o anchetă internă în cazul elevului de 17 găsit mort în camera dintr-un centru al instituţiei unde era cazat.

Comisia de cercetare stabilită la nivelul instituţiei va verifica modul în care angajaţii centrului de plasament de tip rezidenţial din Fălciu şi-au respectat atribuţiile de serviciu şi dacă ar fi putut preveni producerea incidentului, transmite Mediafax.

"În urma incidentului regretabil, s-a constituit o comisie care a mers astăzi (marţi - n.r.) la Fălciu să facă o reconstituire a evenimentelor începând de ieri (luni - n.r.), de când minorul a acuzat acele dureri în piept. Din datele pe care le avem, adolescentul nu era cunoscut cu afecţiuni medicale. Chiar în luna septembrie a efectuat acel control medical periodic obligatoriu, în urma căruia s-a stabilit că era sănătos", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Un adolescent de 17 ani a fost găsit mort, în patul său, de către colegii de cameră, în cursul dimineţii de marţi, atunci când aceştia s-au trezit pentru a merge la cursuri la liceul din localitatea Fălciu. Elevii şi-au alertat instructorul, care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa incidentul.

Mai multe echipaje de poliţişti au mers la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Fălciu, unde au început o anchetă pentru a stabili condiţiile în care a murit adolescentul de 17 ani.

"Din primele verificări, nu s-au constatat urme de violenţă pe corpul minorului. Poliţiştii de investigaţii criminale au dispus efectuarea autopsiei la laboratorul de medicină legală din Bârlad pentru stabilirea cauzelor decesului", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: copil, vaslui, centru plasament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...