2017-01-17 15:04

EVENIMENT


Anchetă a ISJ Bihor după ce nota unei eleve a crescut, după contestaţie, de la 5,9 la 8,55

 |  16:33
Anchetă a ISJ Bihor după ce nota unei eleve a crescut, după contestaţie, de la 5,9 la 8,55

O elevă din Oradeacare iniţial a luat la examenul de matematică al bacalaureatului nota 5,9, iardupă contestaţii a primit 8,45, are în final, după evaluarea celei de-a treiacomisii, nota 8,55, ISJ Bihor urmând să facă o anchetă pentru a afla de ce notainiţială a elevei a fost atât de mică, informează Mediafax.

Şeful InspectoratuluiŞcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, a declarat, vineri, într-o conferinţă depresă, că din cele 2.612 de depuse în judeţ 13lucrări au trebuit evaluate de o a treia comisie, pentru că diferenţa întrenota iniţială şi nota după a fost de cel puţin1,5 puncte.

"Atunci intervine a treia comisie şi nota dată de aceasta e definitivă",a spus Luca.

Cea mai marediferenţă între nota iniţială şi nota finală, acordată de cea de-a treiacomisie, s-a înregistrat în cazul lucrării la matematică a elevei Elena Martade la Colegiul Tehnic "Traian Vuia". Iniţial, eleva a luat nota 5,9,după contestaţii a primit 8,45, iar după a treia evaluare 8,55.

"Nu prea există explicaţii pentru această situaţie. Nu e normal să segreşească atât de mult", a spus Dorel Luca.

Inspectorul general aanunţat că în acest caz se va constitui o comisie la nivelul InspectoratuluiŞcolar, care va analiza situaţia şi va stabili dacă se impun sancţiuni.

"Dacă vor fi sancţiuni, cel mai probabil li se vor interzice cadrelordidactice vinovate să mai participe în comisii de bacalaureat între un an şicinci ani", a afirmat Luca.

Alţi trei elevibihoreni au luat, în urma evaluării de către a treia comisie, note mai mari cucel puţin 1,5 puncte.

Potrivit lui Luca, înBihor, din totalul de 2.612 depuse, la 650 delucrări au fost modificate notele, adică diferenţa între note a fost de celpuţin 0,5 puncte.

"Din 650 delucrări, notele au crescut la 491 din ele şi au scăzut la 159", a declaratLuca. Din cele 491 de lucrări, patru au luat note mai mari cu 1,5 puncte, la osută de lucrări a crescut nota între un punct şi 1,5 puncte, iar la 380 între0,5 şi un punct. Totodată, la şapte lucrări notate iniţial între 4,5 şi 5 acrescut nota cu un punctaj mai mic de 0,5. Numai la notele între 4,5 şi 5,respectiv cel puţin 9,5 se măreşte nota după contestaţii chiar dacă diferenţa emai mică de jumătate de punct, pentru că, de exemplu dacă are nota 9,6 nu maiai cum să-i dai 0,5 puncte", a afirmat Luca.

Acesta nu a pututprezenta în conferinţa de presă procentul de promovabilitate din Bihor, nicinumărul elevilor promovaţi după soluţionarea contestaţiilor.

"Nu am primit încă toate datele din judeţ", a motivatinspectorul general.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image