2017-01-16 19:34

EVENIMENT


Anchetă a Parchetului Militar după ce un subofiţer SRI a fost rănit de explozia unei petarde fumigene

 |  19:18
Anchetă a Parchetului Militar după ce un subofiţer SRI a fost rănit de explozia unei petarde fumigene
Un genist din Brigada AntiteroristăSRI a fost rănit, ieri, în urma exploziei unei lumânări fumigene în cadrul unuiexerciţiu tactic, în baza de antrenament din Chitila. Subofiţerul a fostinternat în spital. Procurorii militari anchetează circumstanţele produceriievenimentului.

Un subofiţer în vârstă de 40 de ani,specialist în domeniul pirotehnic din cadrul Brigăzii Antitetoriste a SRI, afost rănit ieri în baza de antrenament din Chitila în timp ce pregătea unexerciţiu tactic. Şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava, a declarat că subofiţeruleste maistru militar şi are o "vastă experienţă internă şiinternaţională" în domeniul pirotehnic. "Rănirea s-a produs în timpulpregătirii unui exerciţiu specific al pirotehniştilor din BrigadaAntiteroristă, care urma să aibă loc marţi dimineaţă. Acesta a fost internat înspital", a precizat şeful Biroului de Presă al SRI, Sorin Sava. Incidentuls-a produs în urma exploziei unei lumânări fumigene, a precizat Sava. Explozianu a fost urmată de incendiu.

"SRI este extrem de preocupat destarea subofiţerului rănit şi va oferi tot sprijinul organelor abilitate pentruelucidarea cauzelor care au dus la producerea incidentului", a declaratSorin Sava. De altfel, Parchetul Militar Bucureşti a constituit un dosar penalavând ca obiect accidentul de muncă şi explozia din poligonul Serviciului Românde Informaţii de pe Şoseaua Chitilei din Capitală. La faţa locului s-audeplasat doi procurori militari, care, împreună cu o echipă de specialişticriminalişti, au efectuat cercetări pentru a se stabili împrejurărileproducerii incidentului.

Un incident asemănător s-a produs pe23 februaire 2009, când un ofiţer al MApN a murit în urma unei explozii produseîntr-unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărareNuclearo-Bacteorologico-Chimică şi ecologie din Bucureşti.

Explozia de la centrul NBC al Armateidin Bucureşti, din 23 februarie, soldată cu moartea maiorului Octavian ViorelMihai, a fost un accident de muncă, conform rezultatului anchetei MApN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image