2019-02-23 04:54


Ancheta asasinatului de la Piatra Neamţ bate încă pasul pe loc. A trecut o lună, iar procurorii nu au reuşit să găsească arma crimei

 |  20:50
Ancheta asasinatului de la Piatra Neamţ bate încă pasul pe loc. A trecut o lună, iar procurorii nu au reuşit să găsească arma crimei

Incidentul de la Galaţi are loc la olună de la asasinatul petrecut într-o cafenea din Piatra Neamţ, unde GheorghiţăMararu (32 de ani), cunoscut membru al lumii interlope locale, a fost împuşcatde un bărbat.

Pe 14 noiembrie, în jurul orei 12.00, CristianChilat, zis Falău, proaspăt eliberat condiţionat din penitenciar, a intrat încafeneaua Cafe Latino din centrul oraşului şi a tras mai multe focuri dearmă asupra fraţilor Gheorghe Cătălin şi Bogdan Mararu. După aceea agresorul afugit. Victimele au fost transportate la spital, dar, cu toate eforturiledepuse de medici, Gheorghe Cătălin Mararu a murit. Fratele său a scăpat maiuşor, fiind externat a doua zi. Presa locală a prezentat faptul că şeful IPJNeamţ era un fel de protector al fraţilor Mararu şi că ar fi beneficiat de peurma acestei relaţii de mai multe “atenţii”. Imediat, secretarul de stat, DanValentin Fătuloiu, a cerut, prin intermediul presei, “decapitarea” comisarului-şefAurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ. Această schimbare nu a mai avut loc fiindcăşeful IPJ Neamţ şi-a dat demisia. În acelaşi timp, unconflict care mocnea de mult între şeful Inspectoratului General al Poliţiei,chestorul Petre Tobă, pe de o parte, şi secretarul de stat pe ordine publică,chestorul Dan Valentin Fătuloiu, pe de altă parte, a răbufnit. Secretarul destat l-a acuzat pe şeful IGPR că a scăpat ordinea publică din mână şi că îninspectorate angajările se fac pe grade de rudenie şi nu pe grade profesionale.Ulterior, ministrul de interne, Traian Igaş, a decis schimbarea din funcţieatât a chestorului Petre Tobă, cât şi a chestorului Dan Valentin Fătuloiu pentrua linişti apele în MAI. Se pare că decizia ministrului de schimbare din funcţiea lui Dan Valentin Fătuloiu a venit după celebrul scandal “Mită la MAI”.

Cazul de la PiatraNeamţ a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul ParchetuluiGeneral. Cristian Chilat refuză să colaboreze cu anchetatorii şi de câte ori afost chemat la audieri el nu a spus nimic. Procurorii nu au reuşit nici pânăazi să găsească arma crimei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...