2017-01-17 04:44

EVENIMENT


Ancheta DIICOT. Un „locotenent” al lui Ion Migdal, fratele lui Fane Spoitoru, judecat pentru trafic de droguri

 |  17:44
Ancheta DIICOT. Un „locotenent” al lui Ion Migdal, fratele lui Fane Spoitoru, judecat pentru trafic de droguri

ProcuroriiDIICOT au trimis în judecată 12 persoane, dintre care 10 în stare de arestpreventiv, pentru trafic internaţional de droguri, după ce au introdus înRomânia, pe relaţia Turcia, aproximativ 4 kilograme de heroină pe careintenţionau să o vândă în Bucureşti.

Potrivitcomunicatului, în perioada noiembrie 2010- februarie 2011, Cristi Bejinariu şiOmer Kaya au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şialte persoane, în scopul traficării de heroină, drog de mare risc. Drogurileerau procuratedin Turcia şi introduse pe teritoriul României prinintermediul liderului grupării, Omer Kaya, aflat în penitenciar pentru executareaunei pedepse de 16 ani de închisoare, pentru săvârşirea aceluiaşi gen deinfracţiuni. Kaya asigura legătura dintre membrii grupării din România şifurnizorii drogurilor, aflaţi în Turcia. În acest mod,membrii grupării auintrodus în Româniaaproximativ 4 kilograme de heroină destinatăcomercializării pe raza municipiului Bucureşti.

OmerKaya este acuzat şi pentru că a organizat procurarea şi introducerea peteritoriul României a cantităţii de 2,2 kilograme de opium. Valoarea de piaţă adrogurilor este de 100.000 de euro.

CristiBejinariu are deja o condamnare de opt ani de închisoare într-un dosar în care şifratele lui Fane Spoitoru, Ion Migdal, execută o pedeapsă de 13 ani, în urmaunei sentinţe pronunţate de instanţa supremă în luna martie. Dosarul a fost instrumentat tot de DIICOT, care a întocmitrechizitoriul în luna noiembrie a anului 2008. Potrivit acestuia, „în repetaterânduri, în perioada 2007 - 2008, inculpaţii au deţinut în vederea vânzării, auvândut şi au intermediat vânzarea unor importante cantităţi de droguri de marerisc, respectiv heroină, cocaină şi comprimate ecstasy, obţinând importantebeneficii financiare şi materiale, beneficii cărora le-au dat o aparenţă delegalitate”. Acuzaţii au fost arestaţi pentru livrare de stupefiante înzonele Vitan şi Tineretului din Capitală. Ei au vândut droguri unor poliţiştisub acoperire, ei fiind astfel prinşi în flagrant delict. În urma probelor,procurorii au stabilit că membrii grupării realizau permanent operaţiuni detrafic de droguri, reţeaua fiind coordonată de către Ion Migdal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image