2017-01-20 12:08

EVENIMENT


Ancheta DNA. Mihai Necolaiciuc va fi trimis în judecată într-un nou dosar

 |  19:14
Ancheta DNA. Mihai Necolaiciuc va fi trimis în judecată într-un nou dosar

Mihai Necolaiciuc a ajuns în jurul orei 10.00 la sediulDNA,procurorii urmând să îi prezinte probele din noul dosar, în care este acuzat deabuz în serviciu. În 27 aprilie, procuroriianticorupţie i-au prezentat fostului director al CFR Mihai Necolaiciucînvinuirile din acest dosar.

Avocatullui Necolaiciuc, Gheorghiţă Mateuţ, spunea, la ieşirea din sediul DNA, căfostului director al CFR i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile din acestdosar, precizând că acuzaţiile sunt aceleaşi cu cele din cauzele în care a fosttrimis în judecată, fiind vorba despre aceleaşi categorii de infracţiuni.

Întrebat dacă sunt învinuite şi alte persoane în acestnou dosar, avocatul a răspuns că nu, lăsând să seînţeleagă că Mihai Necolaiciuc va fi trimis singur în judecată în acest caz.Întrebat dacă Necolaiciuc a dat o declaraţie în faţa procurorilor în acestdosar, avocatul a spus atunci că fostul director CFR va face acest lucru dupăprezentarea materialului de urmărire penală. Mateuţ a precizat că aceastăetapă, premergătoare întocmirii rechizitoriului şi trimiterii în judecată, vaîncepe de săptămâna viitoare, context în care Mihai Necolaiciuc va fi adus demai multe ori din arest la sediul DNA, pentru a putea studia probele pe care leau anchetatorii împotriva lui.

Înlegătură cu prejudiciul din acest dosar, avocatul a spus că nu se poate vorbidespre acest lucru în prezent şi că el va fi constatat ulterior în instanţă.

Întrebatdacă Necolaiciuc a început să facă dezvăluiri, aşa cum anunţa, avocatul aprecizat că până la acest moment nu a dat nici o declaraţie şi că de fapt ceeace urmează să spună clientul său vor fi declaraţii, şi nu dezvăluiri.

Fostuldirector general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CN CFR) MihaiNecolaiciuc, extrădat, în 20 aprilie, din Statele Unite ale Americii, a fosttrimis în judecată în patru dosare, pentru prejudicierea companiei feroviare cu70 milioane de euro. Imediat după ce a fost adus în ţară, Mihai Necolaiciuc afost dus direct la Judecătoria Sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor dearestare emise pe numele său în cele patru dosare în care a fost trimis înjudecată.

Înaceeaşi zi, două instanţe de la Judecătoria Sectorului 1 au confirmatlegalitatea măsurii preventive dispuse în cazul fostului director al CFR întrei din cele patru dosare. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti auamânat atunci pentru 27 aprilie judecarea celui de-al patrulea dosar. La termenuldin 27 aprilie, instanţa a amânat până pe 25 mai dezbaterile pentru confirmareacelui de-al patrulea mandat de arestare preventivă emis pe numele fostuluidirector al CFR, Mihai Necolaiciuc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image